Cum să refolosești cozonacul de Paște. Un truc viral pe Tik Tok

Cum să refolosești cozonacul de Paște. Un truc viral pe Tik Tok Sursa: Facebook.

Un Tik Toker a explicat cum pot oamenii să refolosească cozonacul de Paște. Gospodinele nu trebuie să-l arunce, ci să-l bage la blender pentru a face o rețetă delicioasă.

Un Tik Toker a explicat cum pot oamenii să refolosească cozonacul de Paște. Este vorba de o rețetă de cozonac la blender.

Pentru început, feliile de cozonac se pun în blender, se adaugă lapte și un ou, lapte condensat, se pune capacul și se dă drumul la blender. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu zahăr ars și se acoperă cu o folie de alumiuniu. Se pune la copt într-o oală pentru 30 de minute. Se întoarce tava și gata. Acest desert delicios a ajuns viral pe Tik Tok.

@elianmita Merge si cu paine in loc de cozoanc. O prajitura complet noua 🤷‍♂️🫠 #emsweets ♬ original sound - Elian Mita

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum puteți păstra cozonacul cât mai moale

Bucătarii le-au explicat gospodinelor și ce trebuie să facă pentru păstra cozonacii cât mai mult timp și pentru a nu se usca. Pentru început, trebuie să faceţi o tăietură în partea de sus a cozonacului şi turnaţi un sirop din zahăr şi apă pregătit dinainte. Puneţi cozonacul într-un cuptor încins pentru aproximativ 20 de minute. Apoi, scoateţi tava. Cu ajutorul acestui truc, cozonacul nu se va usca și îl puteți consuma și după Sărbătorile Pascale.

Faimosul bucătar Cătălin Scărlătescu a explicat și ce conține un cozonac de 900 de grame făcut el și cum pot gospodinele să-l păstreze cât mai mult. „Ingredientele de bază ale reţetelor româneşti le ştiu de la bunica, care le-a învatat de la mama ei, care le ştia de la bunica ei. Aşadar sunt transmise din generaţie în generaţie în ultima sută de ani. Pe lângă reţetă, secretul stă în prospeţimea şi provenienţa ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate obţii bucate pe măsură, dacă stăpâneşti cât de cât ştiinţa gătitului, a declarat Chef Cătălin Scărlătescu.

Cheful de la Antena 1 a declarat că secretul constă în ingredientele de calitate pe care le aleg gospodinele:

1 kilogram făină 250 grame zahăr 450 mililitri lapte 5 ouă proaspete 1 păstaie vanilie 50 grame drojdie proaspătă (sau 2 plicuri de drojdie instant, 14 grame) 300 grame unt 500 grame nucă măcinată 200 grame rahat 200 grame ciocolată de calitate topită la bain marie 30 grame portocală confiată 30 grame coajă de lămâie 100 ml smântână naturală pentru frișcă 100 grame ciocolată cu lapte fructe pentru decor (portocale, merișoare, goji, nuci, fistic etc.)