Rețeta de cozonac la pungă a unei foste concurente de la „Chefi la cuțite”. Secretul unui preparat delicios

Rețeta de cozonac la pungă a unei foste concurente de la „Chefi la cuțite”. Secretul unui preparat delicios

Cozonacul este unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Fiecare gospodină are propria sa rețetă pentru acest desert. O fostă concurentă de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit care sunt instrucțiunile și cantitățile pe care ea le urmează.

Toate gospodinele sunt în căutarea rețetei perfecte de cozonac pentru masa de Paște. Multe dintre ele caută diverse rețete de la celebri bucătari din România. Brigitta Gheorghe, fostă concurentă de la „Chefi la cuțite” a prezentat rețeta ei de cozonac la pungă. Ingredientele pe care aceasta le-a folosit sunt aceleași pe care gospodinele le utilează la desertul tradițional. Ceea ce este diferit la rețeta fostei concurente de la „Chefi la cuțite” este modul de preparare.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de:

  • 100 mililitri de apă,
  • 100 mililitri de ulei,
  • 100 mililitri de lapte,
  • un gălbenuș de ou,
  • un ou,
  • 50 grame de zahăr,
  • nouă grame de drojdie,
  • 350 grame de făină,
  • Sare,
  • coajă de lămâie,
  • coajă de portocală,
  • esența de vanilie,
  • esența de rom,
  • fructe uscate,
  • 200 grame de cremă de ciocolată,
  • 200 de grame de nuci zdrobite.

Mod de preparare cozonac la pungă

Brigitta Gheorghe a explicat că pentru început trebuie să iei o pungă în care vei adăuga apa, uleiul, făina, laptele, zahărul și ouăle. Ulterior, închide punga și amestecă foarte bine foarte ingredientele. Plusul acestei rețete este că nu te vei murdări deloc pe mâini atunci când prepari aluatul. După ce toate ingredientele s-au omogenizat, aluatul trebuie lăsat la dospit pentru 30 de minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest timp te poți ocupa de umplutură. Amestecă nucile zdrobite cu un praf de sare, crema de ciocolată și fructele uscate. Ulterior, roade coaja de lămâie și pe cea de portocală și adaugă-le peste umplutură. Esența de vanilie și cea de rom se adaugă la final. După cele 30 de minute poți să împarți aluatul în șase bile egale pe care le vei unge cu crema realizată în prealabil.

Rulează foilile de aluat cu umplutură. Ulterior, împletește două câte două rolurile și așază-le într-o tavă de cozonac tapetată cu ulei. Cozonacul trebuie și el uns cu ulei. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 175 de grade Celsius. Cozonacii vor sta timp de 40-50 de minute în cuptor, la modul de gătire cu ventilație, potrivit Spynews.