Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cum putem intra a doua oară în Cartea recordurilor cu Casa poporului
Cum putem intra a doua oară în Cartea recordurilor cu Casa poporului

Cum putem intra a doua oară în Cartea recordurilor cu Casa poporului

Ditamai hardughia stă goală de decenii și costă o groază de bani.

Mi-e jenă să scriu ce parte a corpului mi s-a umplut cu lacrimi când am auzit că că se scufundă Casa poporului cu câțiva milimetri pe an.

O aberație, dacă ar fi să calculăm că până să se ducă măcar un metru în jos și Bucureștiul ar putea fi o amintire, un șantier arheologic sau doar un gând.

Vezi, Doamne, asta ne preocupă despre a doua cea mai mare clădire din lume și asta se dezbate și pe la televiziuni și în unele ziare, ca și cum altceva de spus despre această construcție nu ar mai fi.

Eu constat că ea stă degeaba și ne costă o groază de bani. Pentru moment este populată de niște parlamentari inutili și grozav de mulți, al căror număr, raportat la populație ar putea fi și el omologat în Guinness Book. Chiar în aceste zile, în locul lor, care se sparg prin destinații exotice, să se odihnească, pe mii de euro, vin să petreacă revelionul armate de infractori, tot pe mii de euro, care își mai cumpără și haine de epocă, sperând să ajungă și ei parlamentari și să scape de pușcărie.

Când colo, de decenii, cea mai mare clădire din Europa stă degeaba și ne costă o groază de bani. Chipurile  au fost și încercări de rentabilizare. Le-am văzut pe viu. Am mers cu elevii în vizită și am cunoscut armate de ghizi, alți trântori cu salariu, care au un grup pe zi și restul stau, tot pe banii noștri.

Oare de ce nimeni nu-și pune problema să valorificăm această clădire? S-ar putea muta în ea multe instituții importante. Și , poate prima ar trebui să fie Înalta Curte de Casație și Justiție și DNA-ul pentru ca domnii parlamentari să nu mai fie puși pe drumuri, când au procese.

S-ar putea muta și sediul UE, de la Bruxelles și multe alte clădiri importante, la nivel de continent.

Sau ar putea fi momit un arab bogat și excentric să cumpere clădirea lui Ceaușescu. Sunt sigur că Olăroiu și Gino Iorgulescu ar veni imediat cu un client, ca să dau doar două exemple mai la îndemână.

Dacă un arab ar cumpăra, ca să facă ce vrea el acolo, ar apărea și locuri de muncă și multe altele.

Dar nimic din toate acestea nu se întâmplă și nu știu de ce. Avem bani de aruncat și mai ales suportăm ca ditamai hardughia să stea goală. Asta, dacă s-ar analiza cu seriozitate ar fi de Cartea recordurilor.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: