Cum poți face pui crispy ca la KFC. Secretul constă în ingrediente
- Emma Cristescu
- 3 februarie 2025, 08:59

Chef Adi Hădean a explicat cum putem obține cea mai crocantă crustă atunci când gătești carne de pui. Ai nevoie de doar câteva ingrediente obișnuite, disponibile în orice bucătărie. Bucătarul a spus că poți face pui crocant ca la KFC foarte rapid dacă respecți câțiva pași.
Rețeta lui Adi Hădean de pui cripsy
„Cum obții sunetul acesta, respectiv o crustă cu adevărat crocantă? La trei măsuri de făină, adaugi o măsură de amidon. Amesteci bine. Condimentezi cu sare, piper și boia. Amesteci iar.
Dai carnea (pui) prin amestecul acesta. Apoi prin ou bătut și din nou prin amestec. O lași să se zvânte 10 minute. Apoi o dai prin ou și la final prin amestecul de făină”, a menționat Adi Hădean.
Bucătarul ne recomandă să nu prăjim mâncarea în ulei de floarea-soarelui. ci în untură. „Prăjești carnea în untură (de rață am folosit eu). O lași la scurs. Deși nu prea are ce să se scurgă”, a explicat bucătarul pe Instagram.
Rețetă delicioasă de sărățele
Hădean a explicat și cum se fac cele mai gustoase sărățele. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 de grame de untură
- 200 de grame de unt
- 400 de grame de iaurt grecesc
- 100 de ml de lapte rece
- un plic de drojdie
- un kg de făină
- sare
Recomandările lui Adi Hădean
„Mama le face cu 400 de grame de untură de porc și cam o jumătate de litru de lapte prins, la un kilogram de făină. Noi am mai scos din grăsimea de porc (rezultatul e un aluat tot fraged, dar mai crocant) și am folosit 200 de grame de unt foarte rece și 200 de grame de untură.

Adi Hădean. Sursa foto Instagram
Am mai pus la frământat 400 de grame de iaurt grecesc și 100 de mililitri de lapte rece, un plic (7g) de drojdie uscată, cernută împreună cu făina, să se amestece bine. Sare, după gust. Mai întâi se amestecă bine făina cu grăsimea și untul, să obții o consistență nisipoasă, apoi adaugi iaurtul, treptat, și dacă aluatul o cere, poți adăuga laptele”, a spus bucătarul.
El a explicat și cum trebuie să arate aluatul, dar și cât trebuie ținut la copt. „Aluatul trebuie să fie ferm și bine legat. Stă sub un prosop 30 de minute, apoi îl întinzi la 3-5 mm grosime. Ou bătut, întins cu pensula peste aluat, apoi vii cu ce vrei peste, fie chimen, fie telemea, fie cașcaval, fie altă brânză rasă, fie fulgi de sare. Coci la 180-190 de grade Celsius pentru 20 de minute sau până vezi că s-au rumenit cât îți place.”, a spus cheful.