Evenimentul Zilei > Politica > Cum îl impinge Nicușor Dan pe Rareș Bogdan în cursa pentru PMB. NEWS ALERT
Cum îl impinge Nicușor Dan pe Rareș Bogdan în cursa pentru PMB. NEWS ALERT

Cum îl impinge Nicușor Dan pe Rareș Bogdan în cursa pentru PMB. NEWS ALERT

Nicușor Dan nu vrea să se înscrie în PNL, pentru a beneficia de sprijin electoral la alegerile pentru Primăria Generală

Nicușor Dan, candidat independent la alegerile pentru Primăria Capitalei, a spus că nu se va înscrie în PNL, după ce primise indirect această ofertă de la Rareș Bogdan. El a afirmat, astăzi, la RFI, că este susținut de USR și PLUS, chiar dacă are de gând să câștige fotoliul de primar general din postura de independent.

„În această campanie am sprijinul USR-ului. Multă lume s-a raliat demersului meu, sunt mulți oameni din USR care au militat pentru ca USR-ul să nu-și pună propriul candidat și să mă susțină pe mine.

Intrarea în PNL cumva nu ar fi OK față de munca acestor oameni. Putem să spunem că în acest moment nu iau în calcul această opțiune.

Chiar dacă legea nu e precisă, interpretarea este că formal, un independent va fi pe buletinul de vot el singur, fără însemnele alianței sau partidului care îl susține, dar aici vorbim doar de buletinul de vot.

Asta nu înseamnă că în timpul campaniei electorale, pe afișul candidatului respectiv să nu scrie susținut de partidele X, Y, Z și asta nu înseamnă că în perioada precampaniei electorale, partidele respective să nu poată face campanie spunând îl susținem pe respectivul și în felul acesta să se facă asocierea între respectivul independent și partidele care îl susțin”, a firmat Nicușor Dan.

Reamintim că primvicepreședintele PNL Rareș Bogdan a spus, de mai multe ori, că nu este interesat de o candidatură pentru Primăria Capitalei, ba chiara cerut să nu mai fie măsurat pentru această funcție în sondajele politice pe care partidul său le face.

Însă ulterior europarlamentarul a revenit asupra acestei decizii, spunând că ar putea să candideze, dacă nu va exista un candidat PNL cu scor mai bun. Noi trebuie să dăm o soluție pentru București. Eu voi fi întotdeauna pompierul de serviciu acolo unde mi se cere, în orice loc din România sau din afară, dar cred foarte mult că colegii mei, sprijiniți fiind de Ludovic Orban pot să facă o figură excepțională. Dacă nu găsim o soluție sigură 100%, nu o să mă uit să vedem cum pierde partidul alegerile ca în 2016”, a spus Rareș Bogdan, marți seară, la Realitatea Plus.


Poate salva Rareș Bogdan PNL în Capitală? Jocurile de putere din interiorul partidului

Cursa pentru PMB, relansată. Rareș Bogdan face anunțul! Cum va reacționa Gabriela Firea

Rareș Bogdan știe cine va câștiga alegerile din București. „Va fi, fără probleme, bătută”

Alertă pentru Firea! Rareș Bogdan s-a răzgândit

Băsescu spulberă planurile PNL. Singurul nume care o poate bate pe Firea