Bătălia pentru Primăria Generală va fi extrem de dură. Candidatura lui Nicușor Dan ca independent va complica și mai mult lucrurile. Mai ales dacă USR-PLUS va insista cu Vlad Voiculescu.

Apariția unui nou pretendent a stârnit interesul multora.

„Noi trebuie să dăm o soluție pentru București. Eu voi fi întotdeauna pompierul de serviciu acolo unde mi se cere, în orice loc din România sau din afară, dar cred foarte mult că colegii mei, sprijiniți fiind de Ludovic Orban pot să facă o figură excepțională. Dacă nu găsim o soluție sigură 100%, nu o să mă uit să vedem cum pierde partidul alegerile ca în 2016”, a spus Rareș Bogdan, marți seară, la Realitatea Plus.

Întrebat cât ar obține el dacă ar candida, Rareș Bogdan a răspuns: „Minim 37-38%. În fața Gabrielei Firea care nu poate obține mai mult de 20%. Pe locul 3, după candidatul USR-PLUS”.

Așa este! Rareș Bogdan este una din posibilități.

Numai că PNL are mult mai multe opțiuni pentru Primăria Capitalei decât orice alt partid. Ținând cont de faptul că alegerile locale vor fi într-un singur tur, întrebarea este care se pune este cum îl cheamă pe candidatul care poate lua mai multe voturi decât Gabriela Firea, actualul primar general.

El poate fi Rareș Bogdan.

Dar și Ludovic Orban.

Sună surprinzător, dar această variantă este vehiculată intens în interiorul partidului.