Evenimentul Zilei > Social > Cum congelăm şi decongelăm corect laptele în această perioadă critică. Atenţie! Şi ouăle se pot congela, dar nu oricum
Cum congelăm şi decongelăm corect laptele în această perioadă critică. Atenţie! Şi ouăle se pot congela, dar nu oricum

Cum congelăm şi decongelăm corect laptele în această perioadă critică. Atenţie! Şi ouăle se pot congela, dar nu oricum

Perioada dură de auto-izolare pune pe jar oamenii deoarece nu toate alimentele pot fi congelate, mai ales laptele şi ouăle. Dar, potrivit experţilor, puteţi congela şi aceste alimente de bază în anumite condiţii pe care le veţi afla citind sfaturile de mai jos.

Laptele poate fi congelat și consumat apoi după o perioadă de șase luni, potrivit experţilor.

În timp ce ni se solicită să nu intrăm în panică, oamenii au golit rafturile magazinelor mai ales cele cu lapte, pâine, paste și ouă. Acest lucru a lăsat mulți oameni să se întrebe dacă pot congela unele dintre lucrurile pe care le au deja în frigider – mai ales că ni se solicită să mergem la supermarket cât mai rar.

Da, puteți congela laptele

Deşi  textura se schimbă după îngheț, problema se poate rezolva. Aşa cum ştim, la laptele decongelat se separă grăsimile, lucru care poate fi rezolvat ușor cu ajutorul unui blender. De asemenea, trebuie să vă asigurați că îl înghețați într-un recipient etanș și sigur, potrivit pentru congelator, deoarece laptele se dilată. Poate fi păstrat până la șase luni.

Mare atenție la modalitatea prin care decongelăm laptele: el trebuie întotdeauna decongelat în frigider, niciodată la temperatura camerei pentru a reduce înmulțirea bacteriilor. Numărul bacteriilor existente în lapte poate crește dacă laptele se decongelează la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, dacă vreti să folosiți laptele la ceva gătit, este de preferat să îl puneți în oală direct congelat, ori congelat parțial.

Şi ouăle pot fi congelate

Pur și simplu spargeți ouăle într-o tavă cu formă pentru briose și așezați-le în congelator – puteți apoi să le transferați într-o caserolă de plastic pentru a mări spațiul în congelator. Pentru decongelare, așezați recipientul de plastic în apă fierbinte timp de opt minute, potrivit Mirror.