Evenimentul Zilei > Monden > Culisele plecării lui Mihai Bendeac de la Antena 1. De ce a părăsit, de fapt, emisiunea
Culisele plecării lui Mihai Bendeac de la Antena 1. De ce a părăsit, de fapt, emisiunea

Culisele plecării lui Mihai Bendeac de la Antena 1. De ce a părăsit, de fapt, emisiunea

Mihai Bendeac a abandonat rolul de jurat la emisiunea „iUmor“ după 13 sezoane. Actorul a plecat și de la postul Antena 1, în urma unui conflict cu colegii din echipa de producție, însă situația nu s-a clarificat.

Mai mult, conform celor de la Cancan, Mihai Bendeac se află în negocieri cu Pro TV, pentru un loc în juriul emisiunii „Românii au talent”. El ar urma să-l înlocuiască pe Florin Călinescu, după ce acesta s-a retras din juriul talent-show-ului în vara anului trecut.

Cu toate acestea, lucrurile nu sunt complet clare între Bendeac și Antena 1. Se pare că actorul ar avea de plătit despăgubiri foarte mari în cazul în care nu respectă contractul, iar unele condiții par imposibil de îndeplinit.

În 2014, actorul a mai avut un conflict cu Antena Group, în perioada în care realiza emisiunea „iComedy”. El a vrut să-l invite în emisiune pe Radu Banciu, un adversar direct al lui Mircea Badea (Antena 3). Conducerea Antena 1 a refuzat și, potrivit lui Bendeac, i-a cerut ca parodiile pe care le face să nu conțină nimic legat de trustul Intact și de oamenii care lucrează acolo.

În același timp, reprezentanții trustului au susținut că Bendeac a decis, în numele libertății de exprimare și al folosirii postului de televiziune, să pornească adevărate conflicte cu simboluri culturale și spirituale ale României, precum Alexandru Arșinel sau Biserica Ortodoxă Română.

Mihai Bendeac a fost dat în judecată de Antena Group

„Considerăm că această «atitudine artistică» încalcă în mod flagrant obligațiile contractuale și editoriale asumate de acesta încă de la începutul proiectului”, se arăta într-un comunicat transmis de Antena Group în 2014. Ulterior, emisiunea a fost scoasă din grilă.

La rândul său, Mihai Bendeac a publicat pe contul său de Facebook mai multe extrase din corespondența pe care a purtat-o cu oficialii Antena 1 în perioada în care realiza emisiunea „iComedy”. Potrivit acestei corespondențe, i s-a sugerat să nu parodieze în emisiunea sa mai multe personalități publice și persoane din trust: Dan Voiculescu, Mihai Gâdea și Mircea Badea.

Totodată, Mihai Bendeac a ratat și un loc în juriul emisiunii „Românii au talent”, cu care se afla în negocieri avansate, din cauza faptului că Pro TV a primit mai multe notificări de la Antena 1, după cum a scris actorul pe Facebook.

Bendeac a fost dat în judecată de Antena 1 pentru „încălcarea contractului”, a pierdut procesul în primă instanță și a trebuit să plătească daune de 3.000 de euro, deși sumele inițiale erau de sute de mii de euro.

În toamna anului 2015, actorul a ajuns la o înțelegere cu postul de televiziune și s-a întors la Antena 1, unde a rămas până la recentul scandal.

Mihai Bendeac: motivul supărării

Într-o pauză de filmare, în urmă cu câteva săptămâni, Mihai Bendeac urmărea un videoclip în care Mugur Mihăescu (fost component Vacanța Mare) îi acuza pe susținătorii vaccinului anti-COVID. La rândul său, acesta l-a ironizat pe Mugur Mihăescu în timp ce urmărea clipul, însă colegii săi de platou au filmat întreaga scenă pentru a prezenta imaginile în direct.

Acest lucru l-a înfuriat pe Bendeac, care nu a fost de acord în niciun fel cu difuzarea materialului. Echipa de producție a insistat, iar Mihai Bendeac a luat o decizie radicală: a plecat, nu a mai răspuns la telefon și nu a mai venit la filmări.

Oficialii postului au fost nevoiți să îl înlocuiască și au decis că cea mai bună alegere în locul lui Bendeac a fost actorul Costel Bojog (40 de ani), care este și membru al juriului emisiunii „Stand-up Revolution”, difuzată de același post.