Nu se cunosc planurile aleșilor, dar oricând putem avea parte de o astfel de surpriză. Deocamdată, pe masa Guvernului a ajuns un proiect cu privire la evaluarea clădirii în care își desfășoară activitatea parlamentarii români.

Este vorba exclusiv despre o valoare de inventar, așadar nu s-a făcut un studiu de piață, bazat pe o cercetare amănunțită, realizată de sau cu sprijinul marilor jucători din sectorul investițiilor imobiliare.

La o primă vedere, se pare că Palatul Parlamentului ar valora 5,59 de miliarde de lei. Aproximativ 1,18 miliarde de euro! Separat, terenul pe care se află a doua cea mai mare clădire a lumii a fost evaluat la 4,29 lei, undeva spre încă un miliard de euro. La această sumă, notează realitatea.net, se adaugă și parcarea subterană (13.286 metri pătrați), evaluată la 45,8 milioane lei.

Un colos arhitectural

Construit în perioada dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, actualul Palat al Parlamentului este cea mai grea clădire din lume și a doua ca suprafață. Are 86 de metri în înălțime și încă 92 de metri în subteran. Cele nouă nivele de la suprafață corespund altor nouă de sub pământ.

Casa Poporului” se află pe locul 2 în lume la capitolul clădiri administrative, însă mare parte din ea rămâne „nelocuită” – 70% din Palatul Parlamentului este liber!