Vânătoarea de plăcere ar trebui interzisă peste tot, pe acest pământ. Aceasta deoarece este un obicei dezgustător și neomenesc, precum sclavia. Afirmațiile îi aparțin gazetarului Cristian Tudor Popescu – CTP.

„Asta cu omorârea, uciderea, împuşcarea ursului de către acest prinţ «von und zu Lingănştain» ăsta… sau cum îl cheamă… Că a venit prinţul ăsta de nu ştiu unde şi a omorât ursul nostru românesc. Asta ne spun patrioţii din partidul AURolacilor. Dar, când au fost omorâţi zeci, dacă nu sute… nu-mi mai amintesc cifra exactă, îmi amintesc doar priveliştea aceea de mistreţi de la Balc… După ce Adrian Năstase pierduse alegerile prezidenţiale în 2004, în iarna lui 2005 s-a dus la Balc, la invitaţia prietenului său Ion Ţiriac, şi acolo, împreună cu alte personaje, alţi potentaţi, atât români, cât şi străini, au făcut – nici măcar o vânătoare… au făcut un măcel la Balc.

Ăia, Ţiriac şi Năstase… Ţiriac şi Năstase, acum îmi dau seama… Ţiriac şi Năstase Adrian erau «zu», «und», «Lingănştain», de prin Europa? Nu, erau români! Atâtea şi atâtea animale au fost omorâte, şi nu numai la vânătoare. Au fost omorâţi cai, bătuţi până când au căzut în genunchi şi au murit. Au fost chinuiţi şi omorâţi câini în ţara asta, pisici, de către români”, a declarat Cristian Tudor Popescu într-o emisiune la Digi24.

Potrivit spuselor sale, orice persoană care practică vânătoarea și omoară animale de plăcere este un om rău. CTP a precizat că evită compania unor astfel de persoane și se pronunță pentru o interzicere a activităților de vânătoare.

„Deci, pentru mine, orice persoană care practică vânătoarea în sensul uciderii din plăcere a unor animale, este un om rău, cu care eu nu vreau să am de a face. E un om rău. Fundamental, în fiinţa lui este un om rău. Poate să aibă familie, copii, să fie un cetăţean respectabil, cu avere, cum de altfel se şi întâmplă, că nu se duc amărăştenii la vânătoare, dar toate astea ascund în spate un om fundamental rău.

Eu când am auzit de aşa ceva, în legătură cu persoane cu care am avut de a face, acela a fost momentul – faptul că respectivul se ducea la vânătoare – acela a fost momentul în care m-am despărţit mental, a început despărţirea mea de persoana respectivă”, a mai spus CTP.