Evenimentul Zilei > International > Criză politică de amploare în Republica Moldova. O nouă tentativă de alegere a unui Guvern a eșuat joi
Criză politică de amploare în Republica Moldova. O nouă tentativă de alegere a unui Guvern a eșuat joi

Criză politică de amploare în Republica Moldova. O nouă tentativă de alegere a unui Guvern a eșuat joi

Este criză politică la Chișinău, iar Republica Moldova rămâne și după ziua de astăzi fără un Executiv și fără prim-ministru.

Republica Moldova rămâne fără un Guvern, după ce, astăzi, o nouă tentativă de-a numi un Executiv a eșuat.  Igor Grosu, candidatul desemnat pentru funcția de premier, nu a putut să-și prezinte în Parlament echipa și programul de guvernare. Și asta din cauza lipsei de cvorum. Socialiștii și deputații din Platforma Pentru Moldova au boicotat ședința.

Ei explicând că nu-l vor pe Grosu în fruntea Executivului, mai ales că au propriul candidat. Terenul a fost pregătit înainte de ședința Legislativului, conform publika.md.

Republica Moldova nu și-a desemnat un Guvern nici joi

„Nu vom participa la această simulare de investire a Guvernului. PSRM și majoritatea parlamentară are deja înaintat un candidat real și competent, Vladimir Golovatiuc, nu unul fake ca cel al Maiei Sandu”. A declarat Igor Dodon, liderul PSRM.

„Cu ce este mai bun pentru țară un Guvern minoritar decât unul interimar? Cu nimic! Această șarlatanie politică va intra în istorie astăzi ca o nouă tentativă de PR ieftin. Deputații ”Pentru Moldova” nu vor susține Guvernul Grosu, pentru că este un pseudo Guvern”. A afirmat și Ruxanda Glavan, deputatul de la Platforma Pentru Moldova, conform sursei citate.

După ce au aflat ordinea de zi, deputații din PSRM și cei din Platforma parlamentară pentru Moldova au plecat din sală

Deputații din PSRM, dar şi cei din Platforma parlamentară pentru Moldova au plecat din sala plenului, după ce au aflat ordinea de zi. „Nu considerăm că din partea doamnei președinte a fost un interes sincer pentru a identifica sprijin politic pentru acest guvern. Considerăm că acest lucru este iarăși pur şi simplu un teatru regizat”, a spus Vlad Batrîncea, deputat PSRM. În aceste condiții, ședința a fost întreruptă din lipsă de cvorum.

„Sunt 43 de deputaţi din păcate nu cvorum. Primul subiect de pe ordinea de zi este epuizat”. A spus Zinaida Greceanîi, preşedintele Parlamentului din Republica Moldova.

Foto: publika.md

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.