Evenimentul Zilei > Social > Ajutor din partea României. Republica Moldova va primi un lot nou de vaccin anti-COVID-19
Ajutor din partea României. Republica Moldova va primi un lot nou de vaccin anti-COVID-19

Ajutor din partea României. Republica Moldova va primi un lot nou de vaccin anti-COVID-19

Republica Moldova va primi, vineri, 46.000 de doze distribuite prin platforma COVAX. Ajutorul româniei este apreciat de președintele Maia Sandu.

Ajutor din partea României. Republica Moldova va primi un lot nou de vaccin anti-COVID-19.

Un nou lot de vaccin anti-Covid-19 ajunge, vineri, în Republica Moldova. Este vorba despre 46.000 de doze distribuite prin platforma COVAX. Până la sfârșitul lunii, în Moldova vor mai ajunge 50.000 de doze donate de România.

Președintele Maia Sandu a anunțat că aproape 100.000 de doze de vaccin va primi Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că aproape 100.000 de doze de vaccin va primi țara în luna martie.

„Azi mai vine un lot de vaccin. În total, până la sfârșitul lunii martie, în Republica Moldova vor ajunge 46 de mii de doze de vaccin prin platforma COVAX și alte 50 mii – din donația oferită de România. Le mulțumim încă o dată donatorilor COVAX și României pentru sprijin și solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toți”, a anunțat președintele Maia Sandu pe Facebook.

În paralel, autoritățile pun la punct sistemul prin care se va distribui vaccinul către centrele de vaccinare.

”Vaccinul salvează vieți”. Republica Moldova va primi un lot nou de vaccin anti-COVID-19

„Am cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați pe zi.

Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni”, a precizat Maia Sandu.

În prima tranșă, România a trimis o tranșă de 21.600 de doze de vaccin

Luna trecută, Guvernul României a trimis o primă tranşă de 21.600 de doze de vaccin către Republica Moldova, sub formă de donaţie. În total Moldova va primi 200.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19.

Conform statisticilor, numărul moldovenilor care au murit din cauza Covid 19 se apropie de 4.500, iar cel al persoanelor infectate a trecut de 210.000.

Ajutorul acordat Republicii Moldova de către România a fost lăudat, la prima etapă a derulării acestuia, de către liderii euopeni, în frunte cu Ursula von der Leyen.