Evenimentul Zilei > Social > Guvernul se pregătește să ia o decizie majoră. Ce trebuie să știm de serviciile medicale
Guvernul se pregătește să ia o decizie majoră. Ce trebuie să știm de serviciile medicale

Guvernul se pregătește să ia o decizie majoră. Ce trebuie să știm de serviciile medicale

Joi, Guvernul va prelungi până la 1 iulie termenul de plată a contribuției personale pentru anumite servicii medicale.

În ședința care va avea loc joi, Guvernul urmează să prelungească, printr-o ordonanţă de urgenţă, până la 1 iulie, termenul de aplicare a prevederilor cu privire la contribuţia personală care poate fi plătită de asiguraţi pentru unele servicii medicale, în condiţiile în care optează ca acestea să fie acordate de furnizori privaţi aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

Tot în același proiect de OUG se va reglementa și stabilirea, începând cu trimestrul al doilea al acestui an, a unor măsuri în sistemul de asigurări sociale de sănătate prin care să se asigure tranziţia spre o situaţie similară celei anterioare contextului pandemic.

„Prin aceste măsuri se urmăreşte deopotrivă asigurarea unei sustenabilităţi financiare a furnizării serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale, pentru justificarea cheltuielilor şi pentru realizarea unui control al costurilor în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, preîntâmpinându-se apariţia unor disfuncţionalităţi majore în asigurarea accesului bolnavilor la serviciile medicale preventive şi curative”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

De asemenea, în şedinţa Executivului urmează să fie aprobat şi un proiect de lege pentru ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind coproducţia cinematografică (revizuită), deschisă spre semnare la Rotterdam la data de 30 ianuarie 2017 şi semnată de România la Strasbourg, la 19 ianuarie 2021.

Un alt proiect de lege supus aprobării în Guvern vizează stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie în scopul prevenirii şi combaterii sărăciei energetice. Potrivit prevederilor proiectului de lege, măsurile de protecţie socială pot fi financiare şi non-financiare şi se finanţează din bugetul de stat, din bugetele locale sau din fonduri europene.

CITEȘTE ȘI  Ciolacu lansează artileria grea. Voiculescu i-a șantajat pe Orban și Iohannis

CITEȘTE ȘI  Testul care face senzație pe rețelele de socializare. Ce restricții ți se potrivesc în timpul pandemiei

CITEȘTE ȘI Prefectul Capitalei l-a ameninţat, iar Piedone a răspuns: Nu am încălcat nicio prevedere. Update