Evenimentul Zilei > Social > Mirel Curea critică debandada din campania de vaccinare. „Cetățeanul trebuie să preia din atribuții”
Mirel Curea critică debandada din campania de  vaccinare. „Cetățeanul trebuie să preia din atribuții”

Mirel Curea critică debandada din campania de vaccinare. „Cetățeanul trebuie să preia din atribuții”

Derularea defectuoasă a campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 obligă oamenii la soluții alternative. Relația greoaie cu statul în mijlocul unei pandemii agravează lucrurile.

Criză în actuala campanie de vaccinare COVID-19! Campania națională de imunizare a populației contra virusului SARS-CoV-2 înregistrează sincope mari. Nu sunt suficiente testări în sistem PCR, iar numărul de doze de vaccin disponibile este mic față de ritmul programărilor. Toți mai mulți români doresc să se programeze în vederea vaccinării. Dar mai presus de orice, comunicarea dintre stat și români în pandemie lasă de dorit, așa cum s-a remarcat de numeroase ori.

Criză în actuala campanie de vaccinare! Mirel Curea: Ne-a dat Dumnezeu gândul cel bun

Invitat în emisiunea Subiectiv de la Antena 3, jurnalistul Mirel Curea a atras atenția că cetățeanul, omul de rând, poate fi cel care suplinește lipsa de reacție a statului. Când statul nu își face datoria față de cetățean, acesta trebuie să ia situația pe cont propriu. „Ne-a dat Dumnezeu gândul cel bun. Când ai un stat impotent, atunci trebuie să îi preiei din atribuții. Oamenii au învățat să își sune medicul de familie. Au început să comande de pe Internet un vaccin rusesc”, a declarat Mirel Curea.

Realizatorul Răzvan Dumitrescu a remarcat că mulți români nu mai ajung în spital. Ei evită să mai ajungă la forme severe ale bolii pentru că s-au tratat din timp. Răzvan Dumitrescu a remarcat că ar trebui să crească numărul de teste COVID-19 în sistem PCR, „nu ca la noi unde a scăzut permanent” anvergura testării. E un just echilibru între numărul de testări PCR și controlul pandemiei, consideră realizatorul.

Fostul ministru PSD Mihai Fifor, actual senator, a intervenit la rândul său: „Mai are cineva vreo preocupare cât se testează în mod real? Acum după o perioadă lungă poți lua testele din farmacie. A fost o decizie cretinoidă, nu știu să îi spun altfel, de a nu se mai permite achiziționarea din farmacii”.

Criză în plină campanie de vaccinare COVID-19! Dezechilibru între dozele de vaccin și programări

Un alt subiect atins în emisiune a fost acela că sunt prea puține doze devaccin Pfizer/BioNTech sau Moderna și prea multe programări. După cum a anunțat joi Grupul de Comunicare Strategică, în 31 de județe și în București s-au epuizat deja programările pentru dozele existente. Ele urmează să se reia din 4 februarie. Vom asista la un „turism de vaccinare” în România?, este o altă întrebare legitimă.

Invitații emisiunii Subiectiv s-au întrebat ce se întâmplă cu următoarele etape ale campaniei de vaccinare, pe măsura relaxării măsurilor de restricție. În Capitală se iau decizii pe cont propriu, iar anunțata redeschidere a școlilor este în ceață. „Ce facem, redeschidem școala și o închidem din nou?”, au întrebat invitații din studioul Antenei 3.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE