Cristian Preda: Dottore trebuie să plece împreună cu Stroe

Cristian Preda: Dottore trebuie să plece împreună cu Stroe

Europarlamentarul Cristian Preda consideră că şi premierul Victor Ponta trebuie să demisioneze, ca urmare a tragediei din munţii Apuseni. „E o ocazie pentru Ponta să arate că nu e laș”, afirmă Preda.

„La trei zile după producerea accidentului din Apuseni, ministrul Radu Stroe a demisionat. Cu doar o zi înainte, același Stroe afirma cu aroganță că nu-i trece prin minte să plece. Iar premierul l-a susținut. La fel a procedat și Crin Antonescu, șeful peneliștilor.

Atunci când presiunea mediatico-politică a devenit foarte mare, șefii USL s-au răzgândit, iar Stroe a descoperit onoarea. A invocat-o ca motiv pur formal al demisiei, explicând că părăsirea funcției nu e, de fapt, asumată, ci doar acceptată. Întrebarea cea mai importantă e, însă, următoarea: de ce Stroe și nu Ponta?

Nu cumva responsabilitatea politică pentru blocajul instituțional din timpul operațiunilor de salvare îi aparține șefului guvernului? În Letonia, atunci când tavanul unui supermarket s-a prăbușit, premierul a fost cel care a demisionat, nu ministrul de interne.

Ne puteți urmări și pe Google News

La noi, Parlamentul l-a învestit pe Victor Ponta în funcția de prim-ministru, nu pe Radu Stroe. Dacă onoarea nu e o vorbă goală, dottore trebuie să plece împreună cu Stroe. E o ocazie pentru Ponta să arate că nu e laș”, a scris Cristian Preda pe blog. Ministrul liberal, Radu Stroe a demisionat joi din Guvern. El a spus că aceste este un „semn de onoare” și a susținut că „alte instituții”, nu Internele sau IGSU aveau responsabilitatea localizării epavei prăbușite în Apuseni. Ulterior, premierul Ponta a susținut că STS și Romatsa i-au îndreptat greșit pe cei care căutau epava avionului.