Evenimentul Zilei > Social > Cristian Bușoi: Alte trei vaccinuri urmează să fie aprobate în UE
Cristian Bușoi: Alte trei vaccinuri urmează să fie aprobate în UE

Cristian Bușoi: Alte trei vaccinuri urmează să fie aprobate în UE

Cristian Bușoi a anunţat că Uniunea Europeană va aproba în curând alte trei vaccinuri care vor fi în curând şi în România. Vacinurile sunt produse de CureVac şi Johnson&Johnson.
Cristian Bușoi a anunţat pe social media că în curând vor mai fi aprobate alte trei vaccinuri în UE. În mesajul său, felictită Agenția  Europeană a Medicamentului pentru munca depusă.
Cristian Bușoi: „În PE a avut loc aseară un schimb de opinii cu directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). Europarlamentarul supune că a fost o muncă enormă, sub o presiune fără precedent, pentru oprirea pandemiei. Am asigurat-o pe Emer Cooke că PE va continua să ofere EMA tot sprijinul”.

Pe 29 ianuarie, EMA urmează să dea un aviz pozitiv pentru introducerea condiționată pe piața UE a celui de-al treilea vaccin.

Este vorba despre vaccinul produs de AstraZeneca, pentru care EMA a evaluat datele din studiile de laborator. Datele privind calitatea vaccinului. Ingredientele sale și modul în care este fabricat. Şi dovezi privind siguranța și eficacitatea lui. EMA a anunţat că va da alte două autorizări pentru vaccinuri anti COVID-19, care urmează în lunile februarie și martie.

Ce vaccinuri vor fi aprobate în Uniunea Europeană

Cristian Buşoi afirmă că vaccinul produs de Johnson&Johnson, va fi aprobat la începutul lunii martie. Şi că ar trebui să fie avizat de către EMA.  Al doilea vaccin produs de compania germană CureVac.
Pentru a avea toată populația vaccinată până la finalul primăverii și a opri pandemia este esențial să avem rapid disponibile cât mai multe vaccinuri sigure și eficiente împotriva COVID-19.
La fel de important, toate companiile producătoare cu care UE a încheiat contracte trebuie să își respecte promisiunile pe care le-au făcut cetățenilor europeni.
Pfizer BioNTech trebuie să crească urgent cantitățile pe care le livrează către statele membre. Exact aşa cum s-a angajat, după această pauză pentru schimbarea lanțului de producție. Iar AstraZeneca, să respecte contractul și să livreze către cetățeni cele 400 de milioane de doze de vaccin promise și nu mai puțin.

Cristian Buşoi: Comisia Europeană a încheiat contracte cu 6 dezvoltatori de vaccinuri

PfizerBioNTech (600 milioane doze).  Moderna (160 milioane doze), deja autorizat în UE.  AstraZeneca (400 milioane doze), care urmează să primească autorizația condiționată săptămâna aceasta. CureVac (405 milioane doze), Johnson&Johnson (400 milioane doze), Sanofi – GSK (300 milioane doze).
Este anunţul făcut de Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Cercetare din Parlamentul European, responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA.