Evenimentul Zilei > Social > Reacția AstraZeneca cu privire la eficacitatatea vaccinului de 8% la cei trecuţi de 65 de ani
Reacția AstraZeneca cu privire la eficacitatatea vaccinului de 8% la cei trecuţi de 65 de ani

Reacția AstraZeneca cu privire la eficacitatatea vaccinului de 8% la cei trecuţi de 65 de ani

AstraZeneca a reacţionat după ce au apărut informațiile „eronate” cu privire la vaccinul lor. Şi anume că ar avea o eficacitate de 8% la persoanele de peste 65 de ani. 

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania AstraZeneca ar putea fi ineficient pentru persoanele de peste 65 de ani. Au declarat surse din coaliția Germaniei pentru tabloidul Bild și Handelsblatt, ceea ce pune la îndoială conformitatea sa pentru programele de vaccinare în masă,

AstraZeneca. Stephen Evans, profesor, London School of Hygiene & Tropical Medicine, a lămurit acest aspect.

„Trebuie să existe mult mai multe detalii despre orice studiu al eficacității vaccinului înainte de a oferi comentarii. Datele nu sugerează că va exista o eficacitate mai scăzută la vârste mai înaintate pentru vaccinul Astra Zeneca.

„Grupurile mai în vârstă au fost recrutate mai târziu decât ceilalţi. A existat mai puțin timp pentru a analiza această categorile de vârstă. Dar dar vor fi disponibile date suplimentare în viitoarele analize”.

Totul a plecat de la faptul că vaccinul produs de AstraZeneca ar putea fi ineficient pentru persoanele de peste 65 de ani. Afirmaţia a fost făcută de oficiali germani pentru Bild și Handelsblatt. Ei au declarat că ar avea o eficacitate între 8 și 10%  la cei trecuţi de 65 de ani.

AstraZeneca a spus că aceste informații sunt „complet incorecte”

Astfel, vaccinul celor de la AstraZeneca ar putea să nu fie aprobat de autoritățile Uniunii Europene pentru folosirea la persoanele de peste 65 de ani.

Potrivit  Handelsblatt, chiar dacă vaccinul AstaZeneca nu necesită temperaturi extreme sub zero de depozitare, „ar putea fi inadecvat pentru cei în vârstă.

Conform informațiilor din cercurile coaliției, guvernul federal se așteaptă la o eficacitate de doar 8% în rândul celor de peste 65 de ani”.

Acest lucru marchează o nouă posibilă lovitură pentru AstraZeneca, care și-a dezvoltat vaccinul împreună cu Universitatea Oxford.

AstraZeneca a informat vineri Uniunea Europeană că va reduce cu 60% livrările de vaccin anti-covid din primul trimestru al anului. Motivul ar fi din cauza unor probleme de producție.

AstraZeneca. Un purtător de cuvânt al Universității din Oxford a spus:

Nu exista nici o baza pentru afirmatiile de eficacitate foarte scazuta a vaccinului AstraZeneca care au circulat în mass-media. Rezultatele studiilor clinice au fost deja publicate în mod transparent în 5 publicații științifice evaluate de colegi. Şi arată răspunsuri imune similare la adulții mai tineri și mai în vârstă. Mai mult, datele preliminare privind eficacitatea la adulții în vârstă susțin importanța acestui vaccin pentru utilizare la această populație”, relatează  sciencemediacentre.