Evenimentul ZileiInternationalUPDATE. Crimă șocantă în Ucraina. Poliția l-a reținut pe soldatul acuzat că a împușcat cinci persoane

UPDATE. Crimă șocantă în Ucraina. Poliția l-a reținut pe soldatul acuzat că a împușcat cinci persoane

UPDATE. Crimă șocantă în Ucraina. Poliția l-a reținut pe soldatul acuzat că a împușcat cinci persoane
Cinci persoane au căzut victime unui luptător ucrainean, care le-a împușcat din motive necunoscute, seara trecută.

UPDATE: Poliţia ucraineană l-a reţinut pe soldatul care a deschis focul asupra gărzilor de securitate la o fabrică militară din motive necunoscute. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne Denis Monastirski într-o postare pe Facebook, informează Reuters. Potrivit unui comunicat al poliţiei, incidentul a avut loc în primele ore ale zilei de joi la fabrica de rachete Pivdenmaş din oraşul Dnipro (centru) în timp ce erau armele le erau înmânate gardienilor.

 

sursa foto. Facebook.

Ministrul a anunțat că va fi înfiinţată o comisie specială pentru a investiga împrejurările în care s-a ajuns la crimă. De asemenea, viceministrul de interne Anton Geraşcenko a declarat că ancheta se va concentra asupra motivului.

„În primul rând va fi studiată chestiunea dacă militarul s-a confruntat cu presiuni psihologice în echipa sa”, a spus Geraşcenko.

Anchetatorii ar urma să investigheze şi modul în care soldatul a trecut examenul medical în urma căruia i s-a permis să aibă acces la arme.

 

Știrea inițială: 

Un soldat al Gărzii Naţionale a Ucrainei și-a împușcat cinci camarazi, din motive necunoscute în dimineața devreme, joi. Incidentul s-a petrecut într-o fabrică de rachete, după cum a anunțat, în dimineața zilei de joi, 27 ianuarie, Ministerul de Interne de la Kiev, citat de France Presse şi Reuters.

Crima a avut loc joi dimineaţă devreme în oraşul Dnipro la fabrica de rachete Pivdenmaş Acesta a deschis focul cu arma din dotare asupra unui grup, a ucis cinci persoane și a rănit alte cinci, după care a fugit.

„Un membru al Gărzii Naţionale a Ucrainei a tras cu o puşcă de asalt Kalaşnikov în gărzile fabricii, apoi a fugit cu arma din dotare. Drept urmare, cinci persoane au fost ucise şi alte cinci rănite”, a precizat ministerul într-un comunicat pe care l-a transmis presei.

Conform sursei citate, dintre cele cinci persoane care au fost ucise, patru erau militari iar a cincea victimă era o femeie-civil.

În prezent, polițiștii din Ucraina au declanșat alerta și au pornit în căutarea soldatului, acuzat de crimă, care este considerat foarte periculos. Acesta a fugit cu arma Kalaşnikov din dotare și cu 200 de gloanţe.

Tensiuni crescut între Rusia și Ucraina

Această crimă vine în contextul creșterii tensiunilor de la granița ruso-ucraineană. De mai multe luni, Moscova a poziționat mai bine de 100.000 de soldați ruși de-a lungul graniței cu Ucraina. Acest lucru îi face pe responsabilii militari să creadă că Vladimir Putin pregătește o invazie în zonă.

De altfel, tensiunile dintre Rusia și Occident au crescut, iar negocierile se încheie fără nici un rezultat concret. Puterile occidentale i-au solicitat șefului de la Kremlin să detensioneze situația și să evite un conflict militar.

În replică, Vladimir Putin a cerut mai multe garanții de securitate. Între altele, Rusia a solicitat ca NATO să se angajeze că nu va accepta Ucraina și alte state fost sovietice în alianță și că-și va retrage trupele militare din zonă.

 


Accesează: