Conflictul Rusia-Ucraina. Va fi implicată România într-un eventual război? Ministrul Apărării vine cu detalii

Conflictul Rusia-Ucraina. Va fi implicată România într-un eventual război? Ministrul Apărării vine cu detalii Sursa: Arhiva EVZ

Ministrul Apărării lămurește situația cu privire la un posibil război în țara noastră. După ce NATO și SUA și-au anunțat disponibilitatea de a trimite trupe militare în România, unii cetățenii au intrat în panică. Vasile Dîncu îi liniștește și declară clar și răspicat că țara noastră nu va fi implicată în niciun război.

Tensiunea de la granița Ucrainei a determinat NATO să ia decizii cu privire la un posibil atac. După ce s-au oferit asigurări că România va primi ajutor în cazul izbucnirii unui război, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, liniștește apele. ”Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România”, susține oficialul.

Ministrul Apărării consideră că situația nu este alarmantă și nu impune convocarea unei ședințe extraordinare a CSAT din cauza situației de la granița Ucrainei.

„Pentru cei care sunt îngrijorați - în primul rând, NATO, așa cum a anunțat Secretarul General Stoltenberg, nu va reacționa, indiferent de ceea ce se întâmplă la granița Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu va reacționa militar, pentru că este clar că Ucraina nu este membru NATO, iar tratatul nord-atlantic arată că nu reacționează militar decât dacă sunt amenințate țări care sunt în NATO”, a spus la TVR Vasile Dîncu.

Situația de la frontiera Ucrainei nu este alarmantă. Nu se impune convocarea CSAT

Ministrul Apărării ofere garanții că România nu va fi implicată în niciun război, precizând cu nu ne vom implica în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

„Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România. România nu va participa cu trupe,. Nu participă nici cu echipament la marea Ucrainei. Deci România este doar parte a NATO și reacționează împreună cu Alianța, în armonie și într-o strategie foarte coerentă”, adaugă ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a precizat în cadrul declarațiilor că situația de la granița Ucrainei nu reprezintă un pericol pentru România, așa că nu se impune convocarea unei ședințe extraordinare a CSAT. Oficialul a precizat că nu este cazul să fie luate măsuri în grabă, însă cu siguranță trebuie luate în considerare unele aspecte.

„Noi comunicăm tot timpul. Cu siguranță vom avea și ședința CSAT, nu ședințe de urgență, pentru că repet, nu este momentul acum să ne impacientăm și nici să luăm măsuri în grabă. Atunci când ai în apropierea un conflict, chiar dacă nu te implică direct, trebuie să te gândești ce se întâmplă cu migrațiile, să vezi ce resurse ai pentru asta, cum gestionezi o situație indirectă...”, a conchis Vasile Dîncu.