Evenimentul ZileiInternationalAleră de război! Ultimatum pentru Putin. Ce i se pregătește liderului de la Kremlin

Aleră de război! Ultimatum pentru Putin. Ce i se pregătește liderului de la Kremlin

Aleră de război! Ultimatum pentru Putin. Ce i se pregătește liderului de la Kremlin
SUA este deschisă la noi negocieri cu Rusia pentru a se menține pacea la granița cu Ucraina. Secretarul de stat Antony Blinken a declarat că nu se încearcă punerea în pericol a securității poporului rus, însă suveranitatea Ucrainei este un principiu global inviolabil, ce trebuie protejat.

Prezent în cadrul unei conferințe de presă organizată la Berlin, secretarul de stat american Antony Blinken a vorbit despre situația de la frontiera Ucraina – Rusia. Acesta susține că Ucraina va fi protejată în cazul izbucnirii unui război, precizând că au avut loc mai multe întâlniri cu aliații NATO pentru a se asigura că se acționează împreună.

Șeful diplomației americane a declarat că Rusia încearcă din imprudență să sublinieze această „unitate a Occidentului”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mă voi asigura că vorbim pe o singură voce și acționăm împreună atunci când vine vorba de Rusia.

Unitatea ne dă putere, putere pe care Rusia nu o poate egala”, a spus Antony Blinken, citat de Deutsche Welle.

Secretarul de stat american a precizat că SUA nu încearcă să pună în pericol securitatea poporului rus. Își doresc să se ajungă la o înțelegere diplomatică, însă nu vor sta cu mâinile în sân în cazul unor acte de agresiune asupra Ucrainei.

„Intenționăm să detensionăm situația pe cale diplomatică, dar dacă forțele militare ruse trec peste granița cu Ucraina și comit noi acte de agresiune împotriva Ucrainei, aceastea vor fi întâmpinate cu un răspuns rapid, sever și unit din partea Statelor Unite și a aliaților și partenerilor noștri”, a declarat Blinken reporterilor.

Urmează o nouă rundă de negocieri cu Rusia

Pe lângă acțiunile militare, Moscova are încă „multe instrumente în mânecă”, a mai precizat Blinken. „Dar, indiferent de calea pe care o va alege Rusia, va găsi Statele Unite și aliații săi uniți”, a subliniat șeful diplomației americane.

La conferința de presă de la Berlin, alături de Antony Blinken a fost și ministrul german de externe. Aceștia și-au promis sprijin reciproc în ceea ce privește viitoarele acțiuni ale Rusiei și au declarat că vor lucra împreună dacă conflictul la granițele Ucrainei escaladează.

Totodată, Annalena Baerbock a punctat că Germania va asigura pacea europeană. „Acest lucru se aplică și în cazul în care aceste măsuri ar avea consecințe economice pentru noi”, a ținut să precizeze oficialul german. Baerbock urmează să meargă la Geneva, unde este organizată o întâlnire cu omologul rus Serghei Lavrov. Cei doi oficiali vor discuta despre detensionarea situației dintre Rusia și Ucraina.


Accesează: