Evenimentul Zilei > International > Fierbe planeta. Când va invada Rusia Ucraina. Biden, răspuns șocant
Fierbe planeta. Când va invada Rusia Ucraina. Biden, răspuns șocant

Fierbe planeta. Când va invada Rusia Ucraina. Biden, răspuns șocant

Conflictul dintre Rusia și Rusia continuă să țină omenirea cu sufletul la gură. Armata americană a pregătit aproximativ 8.500 de soldați pentru a fi transferați în Europa în scurt timp, dacă este necesar.

Președintele Biden a refuzat să speculeze momentul în care ar putea interveni un atac împotriva Ucrainei. „Ar fi ca și cum ai citi în zaț de cafea”, a spus el, adăugând că „totul depinde de decizia lui” Putin.

Dacă Rusia va „invada întreaga țară”, sau „chiar mai puțin” decât atât, vor exista „consecințe enorme”, nu numai pentru ea, ci în „întreaga lume”, a spus din nou Joe Biden.

Ar fi „cea mai mare invazie de la al Doilea Război Mondial” și „ar schimba lumea”

Președintele american Joe Biden a declarat marți că este gata să impună sancțiuni care îl vizează personal pe Vladimir Putin dacă președintele rus va ataca Ucraina. Biden spune însă că nu are „nicio intenție” să trimită trupe americane sau NATO în Ucraina.

O invazie rusă a Ucrainei ar putea fi „cea mai mare invazie de la al Doilea Război Mondial”, potrivit președintelui american Joe Biden, având în vedere prezența masivă a trupelor în apropierea graniței.

Potrivit informațiilor americane, se spune că Moscova a poziționat aproximativ 100.000 de soldați ruși de-a lungul graniței cu Ucraina. Referindu-se la președintele rus Vladimir Putin, Biden a spus că „continuă să extindă prezența trupelor de-a lungul graniței cu Ucraina”.

Biden a spus clar: „Dacă ar invada cu toate aceste trupe, ar fi cea mai mare invazie de la al Doilea Război Mondial. Ar schimba lumea.” Inițial nu era clar dacă Biden se referea în mod specific la Europa cu declarația sa, deoarece în invazia Irakului condusă de SUA în 2003 au fost dislocați mult mai mulți soldați. În Afganistan, pe de altă parte, prezența trupelor sovietice după invazia lor în 1979 a fost dat în jur de 120.000.

„Niciun soldat american nu va fi transferat în Ucraina”

Moscova a negat planurile de a invada Ucraina. Biden a avertizat din nou Rusia cu privire la sancțiuni și contramăsuri drastice în cazul unui atac. În același timp, el a subliniat că nu există planuri de mutare a trupelor americane în Ucraina. „Nici o forță americană nu va fi transferată în Ucraina”, a spus Biden.

Armata americană a pregătit aproximativ 8.500 de soldați pentru a fi transferați în Europa în scurt timp, dacă este necesar. „Aș putea muta unele dintre aceste trupe în scurt timp”, a spus Biden. Aceasta nu este o provocare, ci o măsură de precauție pentru a răspunde preocupărilor membrilor NATO din Europa de Est, a spus el, potrivit gettotext.com.