Evenimentul Zilei > International > Crima care a șocat o întreagă comunitate, elucidată după două decenii. Detalii șocante
Crima care a șocat o întreagă comunitate, elucidată după două decenii. Detalii șocante

Crima care a șocat o întreagă comunitate, elucidată după două decenii. Detalii șocante

O crimă ce a îngrozit Marea Britanie a fost rezolvată abia după 25 de ani. Un bărbat ucis cu sânge rece un copil în vârstă de 6 ani, iar cazul cutremurător a rămas învăluit în mister.

Copilul a fost ultima dată văzut în viață în dimineața zilei de 28 noiembrie 1994, în timp ce se îndrepta către școală. A doua zi, cadavrul său a fost descoperit într-o pădure situate în apropierea casei sale. Raportul medico-legal a scos la iveală faptul că micuțul a decedat în urma strangulării.

Cazul a fost redeschis de către anchetatori în 2015.

Printre suspecții poliției din acest caz s-a aflat și mama copilului, care a fost condamnată la 7 ani de închisoare după ce a pledat vinovată pentru neglijență.

La 20 de ani după crimă, autoritățile au apelat la ajutorul cetățenilor și i-au rugat pe cei care dețineau informații cu privire la acest caz, să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție.  În urma acestui apel, polițiștii au aflat identitatea a două persoane care fuseseră văzute ieșind din pădurea în care a fost găsit cadavrul.

„Am început să investigăm din nou cazul în 2015 și în urma unor ample cercetări, acum suntem autorizați de către Serviciul de urmărire penală să îl acuzăm pe James Watson de moartea lui Rikki”, a declarat Paul Fullwood, unul dintre anchetatori, scrie BBC.