Evenimentul ZileiActualitateCreatorul vaccinului anti-COVID-19 vine cu cel mai înspăimântător avertisment. Este „mai contagios” și „mai letal” 

Creatorul vaccinului anti-COVID-19 vine cu cel mai înspăimântător avertisment. Este „mai contagios” și „mai letal” 

Creatorul vaccinului anti-COVID-19 vine cu cel mai înspăimântător avertisment. Este „mai contagios” și „mai letal” 
Cercetătoarea britanică, Sarah Gilbert, a anunțat că următorul virus ar putea fi „mai contagios” și „mai letal” şi din acest motiv e nevoie de o finanțare suplimentară pentru a ne pregăti pentru viitoarele pandemii.

Cercetătoarea Sarah Gilbert face parte din echipa care a produs vaccinul Oxford-AstraZeneca, cel mai utilizat pe scară largă din întreaga lume. Dar viitoarele pandemii ar putea fi mai letale decât actuala criză Covid-19.

Dame Sarah Gilbert: „Nu va fi ultima dată când un virus ne amenință viețile și mijloacele de trai

„Adevărul este că următorul ar putea fi mai rău. Următorul virus ar putea fi mai contagios, sau mai letal, sau ambele”, spune profesorul cercetător.

În opinia sa, vaccinurile ar putea fi mai puțin eficiente împotriva variantei Omicron şi că oamenii ar trebui să fie precauți până când se va ști mai mult despre această variantă. „Progresele pe care le-am făcut și cunoștințele pe care le-am dobândit nu trebuie pierdute”.

Alături de vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer, vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost una dintre principalele părți ale programului de vaccinare COVID-19 din Regatul Unit atunci când a început acum un an. De atunci, a fost folosit în peste 170 de țări.

Înainte de COVID-19, Dame Sarah a lucrat în domeniul vaccinurilor timp de mai bine de 10 ani

Dame Sarah a spus că o protecție redusă împotriva infecțiilor și a maladiilor benigne nu ar însemna neapărat o protecție redusă împotriva bolilor severe și a decesului.

Ea a cerut, de asemenea, ca progresul rapid observat în furnizarea de vaccinuri și medicamente în timpul pandemiei să devină normă. Nu există nici un motiv, spre exemplu, pentru care un vaccin universal pentru gripă să nu poată fi dezvoltat pentru a elimina amenințarea gripei, a spus ea.

Guvernul Marii Britanii a anunțat sâmbătă că toți călătorii care se îndreaptă spre Regatul Unit vor trebui acum să facă un test Covid-19 înainte de plecare, în efortul de a limita răspândirea variantei Omicron.

Marea Britanie a înregistrat duminică 86 de cazuri noi ale variantei Omicron, ducând totalul până acum la 246. În total, 43.992 de cazuri și 54 de decese în decurs de 28 de zile de la un test de coronavirus pozitiv au fost înregistrate duminică, relatează news.sky.com.

 


Accesează: