Un medic milionar a inventat propriul vaccin anti-Covid. Ce a urmat după aflarea veștii, e de neimaginat

Un medic milionar a inventat propriul vaccin anti-Covid. Ce a urmat după aflarea veștii, e de neimaginat Sursa. Pixabay

Un medic milionar german se confruntă cu acuzații penale după ce a vaccinat aproximativ 20.000 de persoane cu un vaccin auto-dezvoltat împotriva Covid-19.

Aproximativ 200 de persoane stăteau la coadă pentru a se vaccina în orașul nordic Lübeck, duminică, când poliția a sosit și a închis centrul de vaccinare improvizat.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că medicii au administrat deja aproximativ 50 de vaccinuri: nu de la BioNTech sau Moderna sau de la un alt producător recunoscut, ci un preparat făcut de dr. Winfried Stöcker.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicul insistă că vaccinul sau este eficientă în proporție de 97% împotriva Covid-19 şi nu are efecte secundare

Dr Stöcker nu a fost prezent, nu a vaccinat și nu se confruntă cu acuzații, potrivit avocatului său Wolfgang Kubicki, un membru de frunte al Partidului Liber Democrat (FDP) din Germania, care face parte din noul guvern de coaliție din Berlin.

Procurorii de stat din Lübeck văd lucrurile altfel. Luni, aceștia au anunțat o anchetă asupra a patru medici, cu vârste cuprinse între 61 și 81 de ani, pentru implicare în centrul de vaccinare neautorizat.

Aeroportul din Lübeck îi aparține miliardarului german Winfried Stöcker. Bărbatul este antreprenor și are un doctorat în medicină. El a devenit faimos în luna martie, când a vorbit pentru revista Der Spiegel despre vaccinul împotriva Covid.

Stöcker și-a dezvoltat acest vaccin fără nicio cooperare cu autoritățile de reglementare şi l-a testat pe el însuși

Medicul a susținut că vaccinul său are eficientă de 97% și ar putea fi reprodus în cantități mari, dar imediat el a trebuit să se confrunte cu mai multe acuzații penale. De altfel, virusologii de top descriu vaccinurile lui Stöcker drept „experimente umane inacceptabile”.

Contactat de tabloidul Bild, dr. Stöcker a spus că nu și-a prezentat vaccinul spre aprobare, deoarece procesul „ar dura prea mult și ar costa milioane”.

„Avem o responsabilitate față de pacienți, nu față de stat, dar poliția a oprit totul”, a spus bărbatul de 74 de ani. În mai 2020, Dr. Stöcker a susținut că a dezvoltat un vaccin tradițional – fără asistență externă – similar cu cel folosit împotriva tetanosului, folosind celule patogene inactive pentru a activa sistemul imunitar al organismului.

Doctorul spune că a testat vaccinul pe el însuși și pe aproximativ 100 de voluntari înainte de a implementa vaccinurile în toată țara. În total, el susține că aproximativ 20.000 de persoane au primit o doză din vaccinul său.

„97% au dezvoltat concentrații mari de anticorpi împotriva coronavirusului”

„Aproximativ 2.000 dintre ei sunt sub observație, nu au fost observate efecte secundare până în prezent”, a spus el, potrivit irishtimes.

Pe site-ul său, el spune că „Lubecavax”, un vaccin cu trei doze, sa dovedit extrem de eficient. Aproximativ 376 de prieteni și colegi au fost vaccinați cu această substanță în timpul verii, a scris el, iar „97% au dezvoltat concentrații mari de anticorpi împotriva coronavirusului”.

„În opinia noastră, „vaccinul Lübeck” este sigur, eficient și probabil cel mai potrivit vaccin pentru copii”, adaugă el într-o postare pe blog.