Evenimentul ZileiActualitateCrăciun de coșmar pentru mulți români. Alertă majoră de inundații în mai multe zone. VIDEO

Crăciun de coșmar pentru mulți români. Alertă majoră de inundații în mai multe zone. VIDEO

Crăciun de coșmar pentru mulți români. Alertă majoră de inundații în mai multe zone. VIDEO
Sunt mari probleme in unele zone ale țării, pentru că în ultimele ore au căzut precipitații abundente, iar riscul de inundații este unul extrem de ridicat.

Este alertă de inundații pe Valea Sohodolului, zonă care a fost lovită serios, în vara acestui an de acest fenomen. În ultimele ore au intervenit forțe ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU).

S-a intervenit preventiv pe Valea Sohodolului pentru a face față viiturii

Potrivit ISU Alba, în contextul avertizărilor hidro și meteo, valabile până duminică la orele 12:00, în zona Munților Apuseni, pe râul Arieș și Valea Sohodol debitele sunt în creștere iar situația este monitorizată de la fața locului de către reprezentanți ai autorităților locale, SVSU, SGA, ISU, IPJ și IJJ.

În aceste momente se intervine preventiv pe Valea Sohodolului cu un buldoexcavator aparținând Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență pentru decolmatare și lărgirea albiei, transmite alba24.ro.

Necazurile au început pentru că precipitațiile căzute au fost extrem de abundente. Autoritățile au emis alertă de inundații

În aceste zone, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.

Sunt mari probleme și în județul Mureș

Două gospodării și un drum județean din localitatea Deda, județul Mureș, au fost inundate duminică dimineața, după ce un pârâu a ieșit din propria-i matcă.

Potrivit ISU Mureș, un braț al pârâului Bistra a deversat, inundând două curți și grădini, dar și Drumul Județean 154A pe o lungime de 60 de metri.

Conform pompierilor, apa în curți măsoară aproximativ 10-15 centimetri. La fața locului intervin pompierii militari de la Punctul de lucru Deda și SVSU Deda. Meteorologii au emis două avertizări Cod roșu de inundații pe râuri din județele Alba și Caraș-Severin. ISU Alba a transmis un mesaj RO-Alert pentru localităţile vizate.

 


Accesează: