Se cere demiterea președintelui FR Judo. Campionii nu-l mai vor pe Gușă

Se cere demiterea președintelui FR Judo. Campionii nu-l mai vor pe Gușă Cozmin Gusa Sursa foto: EVZ

Mulți sportivi, printre care și campioana Alina Dumitru, au semnat o moțiune pentru demiterea Președintelui Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă. Ei cer de urgență schimbarea conducerii.

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, este contestat mai mulţi sportivi, inclusiv de campioana olimpică Alina Dumitru. Ei au semnat o moţiune pentru demiterea sa și speră ca aceasta să fie luată în considerare.

Moțiune pentru demiterea lui Cozmin Gușă

Moţiune de Neîncredere în Activitatea Preşedintelui Federaţiei Române de Judo intitulată: SALVAREA ŞI REDRESAREA JUDOULUI ROMÂNESC. Activitatea Conducerii Federaţiei Române de Judo din ultimii ani, şi în special a Preşedintelui Comitetului Director şi Preşedinte al Federaţiei Române de Judo, dl. Cozmin Guşă, a adus judo-ul românesc într-o situaţie disperată, marcată prin lipsa rezultatelor la competiţiile majore internaţionale, nesiguranţă şi precaritate în pregătirea loturilor olimpice de judo, atât masculin cât şi feminin.

cozmin gușă

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Lipsa demersurilor necesare obţinerii de către sportivii români a punctajului necesar participării la competiţia olimpică din 2024, crearea în media – prin chiar vocea PreşedinteluiComitetului Director , dl. Cozmin Guşă – a unui climat nepotrivit şi nereal privind activitatea antrenorilor de judo, a colectivelor tehnice şi, în general, a sportivilor români, dezbinarea continuă a comunităţii judo-ului românesc, neatragerea de fonduri si totala opacitate in această problemă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cozmin Guşă

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Oameni valoroşi ai judo-ului românesc, foşti sportivi si antrenori, au fost îndepărtaţi de fenomenul judo-ului naţional, fiind preferat amatorismul pe bani mulţi, fiind acceptată şi tolerată o atitudine mai puţin profesionistă referitoare la pregătirea sportivilor, acest lucru ducând la distrugerea liniei metodice a judo-ului românesc.

Aşa cum Judo-ul ne-a învaţat pe toţi, Dojo-ul şi Tatami-ul nu pot fi spaţii de dezbateri şi răzbunări politice, de răfuieli profesionale nepotrivite şi nejustificate. Conducerea Federaţiei Române de Judo, în special Preşedintele Comitetului Director şi al Federaţiei Române de Judo, dl. Cozmin Guşă, trebuie schimbată pentru a opri decăderea judo-ului românesc, pentru a salva şi redresa acest nobil sport“, se arată în moţiunea de pe Fanatik.ro.

Sportivii care au semnat moțiunea

Moțiunea pentru demiterea președintelui FR Judo a fost semnată de campioana olimpică Alina Dumitru, dar şi de alţi reprezentanţi ai acestui sport, precum Constantin Niculae, Corina Căprioriu Stefan, Mircea Frăţică, Mihai Cioc sau Toma Mihalache.