Evenimentul Zilei > International > Covid-19. Ungaria își lasă cetățenii pe mâna lui Putin
Covid-19. Ungaria își lasă cetățenii pe mâna lui Putin

Covid-19. Ungaria își lasă cetățenii pe mâna lui Putin

Între 3.000 şi 5.000 de rezidenţi din Ungaria ar putea participa la studiile clinice ale vaccinului rusesc Sputnik V dezvoltat împotriva maladiei Covid-19, a anunţat ministrul ungar al Resurselor Umane, Miklos Kasler.

Planurile autorităților din Ungaria de a realiza studii clinice şi, posibil, de a produce vaccinul rusesc reprezintă o măsură fără precedent pentru un stat membru al Uniunii Europene.

Aceasta se adaugă tensiunilor deja existente pe care liderii de la Budapesta le au cu autorităţile de la Bruxelles.

În virtutea regulamentelor din UE, vaccinul Sputnik V trebuie să fie autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) înainte de a putea fi comercializat în oricare dintre cele 27 de state din blocul european, au precizat reprezentanţii EMA, scrie Agerpres.

Poporul rus vaccin a adus

Rusia a început distribuirea dozelor de vaccin Sputnik V printr-o reţea de 70 de clinici medicale sâmbătă în beneficiul celor mai vulnerabile grupuri de populaţie, marcând astfel prima campanie de vaccinare pe scară largă demarată în țară, la ordinul lui Putin, a anunţat grupul de lucru pentru combaterea pandemiei de Covid-19 în capitala ţării.

Miklos Kasler a anunţat că o delegaţie ungară de experţi medicali a primit „notificarea detaliată” despre vaccinul rusesc la Moscova, iar membrii acelei delegaţii au remarcat că „vaccinul este fabricat cu cea mai nouă tehnologie şi cu respectarea protocoalelor impuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE