Evenimentul Zilei > International > Covid-19. La ordinul lui Putin, Rusia declanșează campania de vaccinare
Covid-19. La ordinul lui Putin, Rusia declanșează campania de vaccinare

Covid-19. La ordinul lui Putin, Rusia declanșează campania de vaccinare

Rusia a raportat o ușoară scădere a cazurilor zilnice de contaminare cu noul coronavirus după o zi cu infectări record.

Bilanțul îmbolnăvirilor din Rusia de la începutul pandemiei se apropie de 2,5 milioane, iar cel al deceselor a depășit 43.500.

Potrivit presei de la Moscova, șefa Serviciului de supraveghere epidemiologică a dat asigurări că situația generată de Covid-19 nu se va agrava după sărbătorile de iarnă, dar ministrul rus al Sănătății a propus să fie luat în considerare posibilitatea instituirii unor noi măsuri de securitate sanitară.

Rusia a declanșat campania de vaccinare la ordinul președintelui Putin și speră să imunizeze două milioane de persoane până la finalul anului, scrie Rador.

În ultimele trei zile, în mai multe regiuni din Rusia a început vaccinarea populației împotriva coronavirusului cu vaccinul rus Sputnik V.

Vaccinarea este benevolă și gratuită și se desfășoară pe măsura livrării preparatului în regiuni, în primă fază fiind vaccinate persoanele din grupele profesionale de risc.

La Moscova au fost deschise 70 de puncte de vaccinare în policlinici municipale, cu înscrierea electronică pe site-ul Primăriei.

Se pot vaccina angajații instituțiilor medicale, de învățământ şi ai serviciilor municipale care lucrează cu publicul. Lista va fi extinsă pe măsură ce va crește producția vaccinului.

În regiunea Moscova s-au vaccinat deja 5.500 de persoane, până pe 15 decembrie urmând să fie deschise 92 de centre de vaccinare. Primele 1.000 de doze au fost eliberate în regiunea Novosibirsk, unde campania va începe marți cu vaccinarea medicilor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE