Evenimentul Zilei > International > Covid-19 reality-show. Șeful Pentagonului s-a vaccinat în direct
Covid-19 reality-show. Șeful Pentagonului s-a vaccinat în direct

Covid-19 reality-show. Șeful Pentagonului s-a vaccinat în direct

Șeful Statului Major american și toți generalii de stat-major urmează să primească și ei vaccinul.

Obiectivul acestei vaccinări live a fost să fie dat un exemplu clar pentru a liniști populația celei mai îndoliate țări din lume de pandemia Covid-19, SUA, care deplânge peste 300.000 de persoane ucise de virusul SARS-CoV-2.

Șeful Pentagonului, Christopher Miller, a fost printre primii americani care s-a vaccinat în direct, luni. În fața camerelor de filmat, comandantul de la Pentagon și-a încurajat concetățenii să-i urmeze exemplul, scrie 20 Minutes.

„Asta e tot? Păi, nici nu doare, dar nu doare deloc”, a glumit secretarul de stat al Apărării, filmat în timp ce primea vaccinul la spitalul militar Walter Reed din suburbiile Washingtonului.

Obiectivul: 100 de milioane de americani

Pentagonul a anunțat săptămâna trecută că, chiar dacă primele doze de vaccin sunt destinate în primul rând personalului medical militar, ministrului Apărării  și ofițerilor  de rang înalt ai armatei SUA vor fi „vaccinați voluntar, într-un mod cât mai public, pentru a transmite un mesaj clar despre eficacitatea și siguranța” vaccinului.

În afară de Christopher Miller, adjunctul său, David Norquist, şeful statului major Mark Milley, şi toţi generalii din statul major urmează să fie la rândul lor vaccinaţi. Pe de altă parte, unele voci au început să critice faptul că, treptat, vaccinarea devine un reality-show.

Campania americană de vaccinare, cea mai mare din istoria sa, se adresează inițial celor mai expuse categorii: personalul medical de îngrijire și căminele de bătrâni.

Aproape trei milioane de doze de vaccin sunt distribuite până miercuri, cu scopul de a vaccina aproximativ 20 de milioane de americani până la sfârșitul lunii decembrie și 100 de milioane până la sfârșitul lunii martie.

O asistentă din New York a devenit, luni, prima persoană care a fost vaccinată împotriva Covid-19 în Statele Unite.

Asistenta medicală Sandra Lindsay a fost vaccinată în fața camerelor de filmat , la Long Island Jewish Medical Center, un spital mare din cartierul Queens.

Asistând în duplex la vaccinarea ei, guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo a felicitat-o. „Sper că acest lucru vă va oferi dumneavoastră și colegilor dumneavoastră  zi un sentiment de securitate și competență sporită”, a spus el.

„Vor trece luni înainte ca vaccinul să atingă masa critică ”, a spus guvernatorul Andrew Cuomo. „Deci, este lumina de la capătul tunelului, dar tunelul este lung”, a adăugat el, cerând americanilor să continue să respecte instrucțiunile sanitare în timpul sezonului sărbătorilor.