Evenimentul Zilei > International > COVID-19. Moartea care sperie omenirea! Suntem pierduți?! E vorba de vaccin
COVID-19. Moartea care sperie omenirea! Suntem pierduți?! E vorba de vaccin

COVID-19. Moartea care sperie omenirea! Suntem pierduți?! E vorba de vaccin

Un voluntar implicat în studiul cu vaccin coronavirus al AstraZeneca și al Universității Oxford a murit, a anunțat miercuri autoritatea braziliană de sănătate Anvisa.

O anchetă asupra morții este în curs, dar procesul va continua. În SUA însă studiile clinice au fost suspendate fiind posibil un „eveniment advers grav”.

Wall Street Journal, citând rapoartele presei locale braziliene, a declarat că voluntarul era un bărbat de 20 de ani din Rio de Janeiro. Nu este foarte clar dacă bărbatul a primit vaccin sau dacă a făcut parte dintr-un grup placebo.

O sursă anonimă a declarat pentru Reuters că, dacă victima ar fi primit vaccinul, procesul ar fi fost oprit.

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat pentru Fox News că compania nu poate comenta cazuri individuale într-un proces în curs, din cauza reglementărilor în vigoare. Cu toate acestea, au spus că compania a urmat toate procesele de revizuire necesare.

„Toate evenimentele medicale semnificative sunt evaluate cu atenție de anchetatorii procesului, de un comitet independent de monitorizare a siguranței și de autoritățile de reglementare”, a spus purtătorul de cuvânt. „Aceste evaluări nu conduc la nicio îngrijorare cu privire la continuarea studiului în curs”.

Studiile, suspendate

În SUA, studiile clinice care implică AstraZeneca au fost suspendate momentan în așteptarea unei investigații a FDA cu privire la un „posibil eveniment advers grav”. Miercuri, secretarul pentru Sănătate și Servicii Umane, Alex Azar, a declarat reporterilor că nu este conștient de planurile de reluare a proceselor, deoarece cazul era încă în curs de examinare FDA.

În luna iunie, Brazilia a anunțat un acord pentru achiziționarea a 100 de milioane de doze din vaccinul potențial împotriva coronavirusului, în cazul în care se va dovedi sigur și eficient. La acea vreme, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care și-a revenit el însuși din COVID-19, a declarat că banii sunt destinați investiției în cercetare și achiziționării „unui lot de vaccinuri pentru noi”.

Țara are a doua cea mai mare rată de deces din lume, legată de coronavirus și a raportat până în prezent peste 5,2 milioane de cazuri de COVID-19, informează Fox News.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: