Evenimentul Zilei > Actualitate > COVID-19 mai bagă o țară în lockdown. Încălcarea restricțiilor se lasă cu pușcărie
COVID-19 mai bagă o țară în lockdown. Încălcarea restricțiilor se lasă cu pușcărie

COVID-19 mai bagă o țară în lockdown. Încălcarea restricțiilor se lasă cu pușcărie

Scoția se închide, începând de vineri, pentru următoarele trei săptămâni, din cauza deceselor provocate de noul coronavirus, restricțiile impuse de autorități fiind la nivelul cel mai sever.

Un număr de 11 regiuni din Scoția se vor închide pentru următoarele trei săptămâni, fiind vizate de restricții dintre cele mai severe pentru a împiedica răspândirea infectărilor cu noul coronavirus. Astfel, în Scoția, bilanţul deceselor provocate de COVID-19 a trecut de 5.000, iar acest lucru este de natură să provoace îngrijorare în rândul autorităților. Chiar și cel mai mare oraș al țării, Glasgow, va intra în lockdown.

„Presiunea asupra spitalelor din aceste zone şi asupra celor care lucrează în ele este deja ridicată şi, din cauza presiunii suplimentare pe care săptămânile următoare o pot aduce, ar putea deveni cu uşurinţă prea mare. Şi, în plus, la aceste niveluri, nu am avea flexibilitatea de care avem nevoie pentru a uşura restricţiile până de Crăciun, ceea ce, la fel ca celelalte naţiuni din Marea Britanie, vrem cu disperare să facem”, a spus Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei.

Cele 11 regiuni care vor fi închise sunt City of Glasgow, Renfrewshire, East Renfrewshire, East Dunbartonshire, West Dunbartonshire, North Lanarkshire, South Lanarkshire, East Ayrshire, South Ayrshire, Stirling, West Lothian.

Principalele restricții

Măsura impusă de autoritățile scoțiene va intra în vigoare începând de vineri, 20 noiembrie, și va fi ridicată peste trei săptămâni. Astfel, noile restricții impuse, de nivel 4, cele mai dure, stabilesc închiderea restaurantelor, cafenelelor, a barurilor și a celorlalte magazine care nu sunt esenţiale. De asemenea, sălile de sport vor fi închise, iar oamenii nu vor mai avea voie să cricule în voie în spațiile publice ci doar pentru motive foarte bine întemeiate.

Vizitele între rude sau între prieteni vor fi interzise, iar persoanele care locuiesc în case diferite se vor putea întâlni doar în locuri publice. Chiar și așa, autoritățile au stabilit că la o astfel de întâlnire nu pot participa mai mult de șase persoane și au impus obligativitatea respectării măsurilor de distanțare fizică.

Mai mult, autoritățile scoțiene au decis că oamenii nu au voie să iasă din zonele carantinate, vizate de restricții decât dacă au un motiv foarte bun. În caz contrar, dacă încalcă aceste reglementări, ei pot ajunge chiar să fie arestați.

Pe de altă parte, autoritățile au decis ca școlile să rămână deschise, la fel ca și în alte state europene care au intrat în lockdown.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: