Evenimentul Zilei > International > Covid-19 la summit-ul G20. Putin dă vaccinul Sputnik V la toată lumea
Covid-19 la summit-ul G20. Putin dă vaccinul Sputnik V la toată lumea

Covid-19 la summit-ul G20. Putin dă vaccinul Sputnik V la toată lumea

Deşi va exista o competiţie între diferiţii producători, prioritatea principală trebuie să fie „latura umanitară”, a declarat liderul de la Kremlin.

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis sâmbătă celorlalţi şefi de stat participanţi la summitul online G20 că Rusia este pregătită să furnizeze vaccinul său „Sputnik V” şi altor state care au nevoie de el pentru a combate pandemia de Covid-19.

Potrivit liderului de la Kremlin, vaccinul Sputnik V, împreună cu alte două vaccinuri experimentale ruseşti împotriva coronavirusului vor fi disponibile şi pentru alte state, în efortul de stăvilire a pandemiei la nivel global.

Vladimir Putin a precizat că, deşi va exista o competiţie între diferiţii producători, prioritatea principală trebuie să fie „latura umanitară”.

„Obiectivul nostru comun este să construim o ofertă de vaccinuri şi să oferim protecţie de încredere întregii populaţii la nivel global”, a spus Putin, scrie G4Media.

La summit-ul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), care a avut loc marți, Vladimir Putin rus a îndemnat statele membre BRICS să-şi unească eforturile pentru producţia acestor vaccinuri pe scară largă.

„Vaccinurile ruseşti există, ele sunt eficace şi sigure. Problema care rămâne este cea a producţiei lor în masă”, a declarat președintele Federației Ruse.

Potrivit lui Putin, Rusia a semnat deja acorduri cu Brazilia şi India pentru efectuarea de teste clinice pentru vaccinul Sputnik V, primul anunţat de Rusia şi dezvoltat de centrul Gamaleia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE