Evenimentul Zilei > Actualitate > Trump lovește devastator în orgoliul lui Putin. România e și ea vizată
Trump lovește devastator în orgoliul lui Putin. România e și ea vizată

Trump lovește devastator în orgoliul lui Putin. România e și ea vizată

Pe final de mandat, Trump are ocazia de a da o lovitură cumplită mândriei rușilor și orgoliului lui Putin.

Pe 17 noiembrie, Senatul american a adoptat o lege care permite Statele Unite ale Americii să-i urmărească penal pe sportivii din întreaga lume care încalcă normele antidoping. Cum această lege a fost votată încă din octombrie de House of Representatives, președintele Trump are la dispoziție zece zile pentru a o promulga, spre disperarea lui Putin. a cărui pasiune pentru sport e cunoscută.

Rușii susțin, însă, că legea Rodchenkov (numită astfel după fost șef al laboratorului antidoping din Moscova) s-ar putea transforma într-un instrument periculos în mâna Statelor Unite. Și România ar putea avea probleme.

Mai precis, americanii l-ar putea folosi pentru a stopa pe plan mondial realizările sportive pe care „SUA le consideră nedorite”, a avertizat joi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova.

Legea nu are nicio putere asupra NBA, NHL și NFL

„Cel mai cinic lucru este că, având în vedere dopajul pe scară largă și sistematic din Statele Unite, Legea Rodchenkov nu are nicio putere asupra ligilor profesioniste nord-americane, și anume NBA, NHL și NFL (hochei, baschet și fotbal american n.r.). Mai trebuie să adaug ceva în acest sens? Desigur, nu. Este evident că acesta este un alt instrument pus la punct pentru a submina realizările sportive globale care sunt nefavorabile Statelor Unite”, a subliniat Zakharova.

Acuzațiile fostului șef al laboratorului antidoping din Moscova

Rodchenkov, care a fugit în Statele Unite, a declarat presei occidentale că sportivii ruși care au participat la Jocurile Olimpice de la Sochi din 2014 au folosit în mare măsură medicamente ăentru a-și mbunătăți performanțele. Mai mult, a adăugat el, totul s-a făcut cu aprobarea autorităților sportive naționale.

Fostul oficial rus a susținut că autoritățile sportive din Rusia ar fi pregătit un program special de doping pentru sportivi pentru a-i ajuta să câștiga majoritatea medaliilor la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci.

Fostul șef al laboratorului antidoping din Moscova a informat de asemenea WADA despre sportivii ruși care în ajunul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 ar fi folosit un cocktail de dopaj inventat de el însuși -„Cocktailul Ducesei”. informează agenția Tass.

Rușii vor să pună mâna pe Rodchenkov

Dezvăluirile lui Rodchenkov nu le0au picatr deloc bine rușilor. La 8 iunie 2016, Comitetul de anchetă al Rusiei a lansat un dosar penal împotriva sa  sub acuzația de abuz de putere. La 21 septembrie 2017, Judecătoria Basmanny din Moscova a emis împotriva sa un mandat de. În noiembrie 2017, Comitetul de anchetă rus a anunțat că va solicita extrădarea lui Rodchenkov, care e fugit în Statele Unite încă din 2015. În plus, a fost depusă o acuzație de obstrucție a justiției împotriva sa și a fost inclus pe o listă internațională de infractori căutați de organele judiciare.

Pericol de război în Peninsula Balcanică? Erdogan își înarmează puternic noul aliat

Cod roșu! A apărut o nouă mutație la COVID. O putem lua de la zero