Evenimentul ZileiInternationalCovid-19. Franța relaxează restricțiile. Ce plan are Macron

Covid-19. Franța relaxează restricțiile. Ce plan are Macron

Covid-19. Franța relaxează restricțiile. Ce plan are Macron
Franța va începe să ridice restricțiile pentru limitarea coronavirusului în săptămânile următoare, desfășurând procesul în trei etape, pentru a evita o nouă explozie a pandemiei, a declarat duminică guvernul.

Într-un interviu pentru Journal du Dimanche , purtătorul de cuvânt al guvernului,  Gabriel Attal, a insistat cu privire la necesitatea de a „continua eforturile” pentru combaterea pandemiei Covid-19 și oferind amănunte cu privire la planul de relaxare a măsurilor de restricție pe care este de așteptat ca președintele Emmanuel Macron să-l prezinde marți.

„Emmanuel Macron va oferi perspective peste câteva săptămâni, în special cu privire la modul în care ne ajustăm strategia. Ceea ce este în joc este adaptarea regulilor de blocare pe măsură ce situația de sănătate se îmbunătățește, evitând în același timp o nouă apariție a epidemiei ”, a declarat Gabriel Attal, precizând că unele unități, precum baruri și restaurante, vor continua să aibă restricții.

„Vor fi trei pași pentru relaxare, având în vedere situația în sistemul de sănătate și riscurile legate de unele companii: un prim pas în jurul datei de 1 decembrie, apoi înainte de sărbătorile de sfârșit de an și apoi din ianuarie 2021”, a adăugat Attal, scrie știripesurse.ro.

Președintele Macron a spus că al doilea blocaj național, care a început pe 30 octombrie, va dura cel puțin patru săptămâni. Măsurile includ închiderea unor magazinelor, ale restaurantelor și barurilor.

Datele recente arată că Franța pe cale de a limita o creștere a infecțiilor cu coronavirus, iar guvernul se află sub presiunea magazinelor și a companiilor pentru a ușura restricțiile la timp pentru sezonul de cumpărături de Crăciun, când mulți comercianți cu amănuntul realizează cea mai mare parte a cifrei de afaceri anuale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: