Evenimentul Zilei > International > COVID-19. De ce și-a pierdut licența un medic. A contat și un miting cu Trump?
COVID-19. De ce și-a pierdut licența un medic. A contat și un miting cu Trump?

COVID-19. De ce și-a pierdut licența un medic. A contat și un miting cu Trump?

Un doctor din statul american Oregon, care a numit COVID-19 „o răceală obișnuită” și a pus la îndoială eficiența măștilor, a rămas fără licenta medicală.

Pe 3 decembrie, Colegiul Medical din Oregon a decis revocarea în regim de urgență a licenței medicului Steven LaTulippe.

Potrivit NBC News, Colegiul statului a luat această hotărâre după ce LaTulippe a apărut la un miting pro-Trump din Salem, cu titlul „Opriți frauda”, ocazie cu care a contestat gravitatea COVID-19.

„Aș vrea să știți că nu am închis cabinetul de-a lungul întregului sezon de COVID, de când au fost dictate restricții și până acum”, a spus la acel miting LaTulippe.

„Regret să vă spun asta – ar putea să vă sperie – dar eu și asistenții mei nu am purtat nici unul, niciodată, mască în clinica mea. Și câte probleme am avut în clinica noastră din cauza aceasta? Zero. Absolut nici una.”

„Am fost înșelați grosolan. Și vreau să știți că asta este o nebunie al cărei scop este să pună pumnul în gura poporului american”, a continuat dr. LaTulippe.

„Dați-vă jos masca rușinii! Această mască are doar rolul de a vă controla și a vă izola.”

Medicul a fost acuzat și că a spus pacienților săi că măștile nu împiedică răspândirea COVID-19.

Ordinul emis de Colegiul Medicilor din Orengon împotriva dr. Steven LaTulippe afirmă:

„(LaTulippe) le spune cu regularitate pacienților săi că măștile nu sunt eficiente în împiedicarea răspândirii COVID-19 și nu ar trebui purtate.

„În plus, el afirmă că, din cauză că particulele virale sunt atât de mici, ele trec prin măștile N95 recomandate și prin majoritatea celorlalte acoperitoare faciale pe care oamenii le poartă.

„El îndeamnă pacienții să vadă un video pe YouTube care oferă informații false despre portul măștii.

Există și alte boli pe lângă COVID

„(LaTulippe) îi sfătuiește cu regularitate în special pe pacienții săi vârstnici sau copii că este «foarte periculos» să poarte mască, deoarece aceasta agravează BPCO (bronhopneumonia cronică obstructivă) și astmul, și provoacă sau contribuie la multiple probleme de sănătate grave, inclusiv, dar nu numai, crizele cardiace, accidentele vasculare cerebrale, pneumoniile etc.

„El afirmă că măștile sunt susceptibile să dăuneze pacienților, augmentând conținutul de bioxid de carbon prin reinspirarea gazului captiv în spatele măștii.”

Totuși, potrivit NBC News, dr. LaTulippe a cerut pacienților cu COVID sau care prezentau simptome ale coronavirusului să poate măști.

„Sunt foarte interesat de o practică medicală solidă și sunt interesat de știința bună”, declară medicul decăzut din drepturi.

„Și atunci când știința și medicina sunt pervertite de politici corupte, atunci mă ridic să lupt, iar acest lucru m-a determinat să particip la acel miting și să spun ce am spus.”