Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou deces printre bolnavii de la „Matei Balş”
Un nou deces printre bolnavii de la „Matei Balş”

Un nou deces printre bolnavii de la „Matei Balş”

Numărul victimelor terifiantului incendiu de la Institutul "Matei Balş" a ajuns la 15. Luni a decedat un bărbat de 89 de ani, transferat într-un alt pavilion al spitalului. Bilanțul negru este similar celui de la Piatra Neamț.

Nou deces la „Matei Balş”: 15 victime! Un alt pacient care fusese internat la Institutul „Matei Balş” în pavilionul afectat de incendiu a murit, numărul total al celor decedaţi ajungând la 15.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021″, a anunţat luni ministerul.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 89 de ani, transferat după incendiu într-un alt pavilion al spitalului. Pacientul era diagnosticat cu o formă severă de SARS-CoV-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate. „În acest caz, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului”, a precizat MS.

Nou deces la „Matei Balş”!  10 pacienți sunt în stare stabilă

Duminică, Ministerul Sănătăţii a transmis un raport cu privire la starea de sănătate a pacienţilor transferaţi la alte spitale. 6 dintre pacienţii transferați erau în stare gravă duminică, internaţi la terapie intensivă. Un alt pacient, tot la ATI, era intubat, iar restul de 10 sunt în stare stabilă.

În pavilionul afectat de incendiu se aflau 102 pacienţi. 53 au fost transferaţi chiar în ziua producerii dezastrului în mai mult de 10 spitale din Capitală. 5 pacienți au fost declarați decedați în dimineața incendiului. Evenimentul a afectat 4 saloane, unde au fost degajări mari de fum.

Nou deces la „Matei Balş”! Familiile victimelor vor primi 5.000 lei

Săptămâna trecută, Guvernul va acorda ajutoare de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată de incendiul produs la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor.

„Se propune ca familiile celor afectaţi să beneficieze de un ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată, suma maximă ce poate fi acordată pentru această intervenţie fiind de un milion de lei”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.