Evenimentul Zilei > Social > Coronavirus și omenirea, într-o nouă eră. Anunț important venit de la Munchen
Coronavirus și omenirea, într-o nouă eră. Anunț important venit de la Munchen

Coronavirus și omenirea, într-o nouă eră. Anunț important venit de la Munchen

O companie din Germania a dezvoltat o aplicaţie pentru depistarea rapidă a virusului. Aplicația poate identifica în doar trei minute purtătorii COVID-19.

O companie din Germania, cu sediul în München, speră să contribuie la o nouă eră a testării pentru depistarea coronavirusului cu o procedură de scanare a ochilor care, potrivit reprezentanţilor săi, poate identifica în doar trei minute purtătorii virusului şi are o rată de succes de 95%, informează luni Reuters.

Semic RF şi-a dezvoltat această aplicație de scanare alături de colegi din Statele Unite şi, în aşteptarea avizelor legale, speră ca aceasta să fie lansată până la sfârşitul lunii viitoare, după cum a declarat director general al companiei, Wolfgang Gruber.

Procedura se bazează pe utilizarea unei fotografii a ochilor, realizată cu un smartphone, şi identifică virusul prin intermediul unei inflamaţii simptomatice a membranei conjunctive oculare supranumită ”ochi roz” .

„Am reuşit să izolăm COVID-19 din peste două milioane de nuanţe diferite de roz”, a explicat Gruber pentru Reuters.

O companie din Germania a dezvoltat o aplicaţie pentru depistarea rapidă a COVID-19

Potrivit spuselor sale, aplicaţia, testată deja pe un număr de peste 70.000 de persoane, poate procesa până la un milion de scanări pe secundă, existând opţiunea de a extinde această capacitate. Cu ajutorul acesteia s-ar putea reveni la participarea unor mulţimi mari de persoane la evenimente precum concerte şi meciuri de fotbal, notează Reuters.

„Deschideţi aplicaţia, faceţi o poză a ambilor ochi, o trimiteţi pentru evaluare, apoi se poate stoca rezultatul evaluat sub formă de cod QR în smartphone-ul persoanei testate”, a adăugat Gruber.

În prima fază, aplicaţia se adresează companiilor şi utilizatorilor comerciali, la un cost de 480 de euro (570 de dolari) pe lună, fiind planificată o lansare ulterioară pentru persoane fizice.

CITEȘTE ȘI Cazul grotesc de la spitalul Foișor se poate repeta oricând. Barna: E ca într-un război

CITEȘTE ȘI  PSD a depus moțiune simplă împotriva Ministrului Sănătății. „Voiculescu trebuie să plece urgent”

CITEȘTE ȘI Ce știe Traian Băsescu despre scandalul AstraZeneca? „Acest vaccin trebuie distrus propagandistic”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.