Protest la Spitalul COVID-19 Pipera. Paradoxul pe care nimeni nu îl înțelege
- Radu Balaj
- 12 aprilie 2021, 18:53
Protest îndreptat împotriva situației de la Spitalul COVID-19 de la Pipera. Unitatea medicală este închisă în timp ce la Spitalul Foișor pacienți numeroși sunt evacuați de urgență.
Mai multe persoane s-au adunat, luni, pentru a-și exprima nemulțumirea faţă de situația de la spitalul modular COVID-19 Pipera. Acest spital echipat cu paturi ATI şi perfect funcțional, stă cu lacătul pe uşă. Totul în timp ce în ţară zeci de pacienţi sunt evacuaţi de urgenţă pentru a suplimenta numărul de locuri pentru bolnavii COVID-19.
Spitalul COVID-19 Pipera a tratat 1.000 de pacienți până în ianuarie 2021
Protestul este pentru a sensibiliza asupra situației pe care sunt obligați să o experimenteze pacienții de COVID-19.
Astfel, aproximativ 25 de persoane au venit luni să-şi exprime revolta şi nemulţumirea faţă de această situaţie. Protestatarii spun că au venit şi urmă cu aproximativ o lună și de atunci autoritățile "fură" paturile de la spitalul modular.
Spitalul modular COVID-19 Pipera a tratat 1000 de pacienți în perioada august 2020-ianuarie 2021. Spitalul Pipera a fost închis în jumătatea lunii ianuarie printr-o decizie a Primăriei Capitalei.
"Spitalul modular ca secție COVID a spitalului Victor Babeș a fost închis pe data de 29 ianuarie de către ministrul Vlad Voiculescu și de către primarul Capitalei, Nicușor Dan, spunând atunci că nu mai este nevoie de paturi în plus pentru că în Spitalul Victor Babeș sunt deja locuri libere", a spus Ninel Peia, fost deputat PSD.
Capacitatea Spitalului Pipera este de 400 paturi ATI
Spitalul modular COVID-19 Pipera are o capacitate impresionantă chiar și pentru o țară occidentală. Deține 400 de paturi ATI şi este perfect funcțional.
"Acest spital are 400 de locuri și este perfect funcțional. Aproximativ 100 de paturi au fost luate și nu se știe unde au fost duse. Efectiv au început să dezmembreze spitalul și să fure aparatura pentru a-l demola. Potrivit informațiilor mele, Primăria Capitalei negociază cu firme private pentru construirea unor spitale în parteneriat public privat pe același model de jaf cum a fost la Băneasa pentru ca acest spital să nu fie în interesul cetățenilor. Acest teren valorează 40 de milioane de euro", a mai precizat Ninel Peia.