Evenimentul Zilei > Social > Coronavirsul a învins autoritățile române? „Nu mai avem ce face”
Coronavirsul a învins autoritățile române? „Nu mai avem ce face”

Coronavirsul a învins autoritățile române? „Nu mai avem ce face”

În contextul în care marți, 3 noiembrie, în România s-a înregistrat un numă record de noi infectări cu coronavirus, unul dintre cei mai apreciați medici face declarații înfiorătoare despre ceea ce urmează.

Marți, 3 noiembrie, România a fost îngenunchiată de coronavirus. Cu toate că autoritățile au impus noi restricții, pandemia pare că își face de cap, iar sistemul medical este la un pas de colaps.

Un semnal de alarmă în acest sens a fost tras chiar de doctorul Emiliam Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara. Emiliam Imbri susține că „odată de am ajuns în situația asta, nu mai avem nimic de făcut”.

„Dacă este să ne aducem aminte de când a pornit această pandemie în România, nu se aduce aminte de luna martie. Am discutat în această perioadă de sute de ori despre măsurile care au fost luate până la perioada în care au început relaxările. Acum nu mai avem nimic de făcut. Odată ce am ajuns în situația asta, când numărul crește – și suntem alintați de soartă comparându-ne cu Spania și Italia – nu avem ce face”, a declarat Emiliam Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, marți, la Digi24.

„Ce ne facem, nu avem nici paturi? Avem nevoie de 18 milioane de paturi ca să fim pregătiți”, a mai spus medicul.

Bilanț devastator în România

Până astăzi, 3 noiembrie, în România, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), după ce luni, 2 noiembrie octombrie, am avut 4,041 noi infectări.

181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 7.273 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.11.2020 (10:00) – 03.11.2020 (10:00) au fost raportate 120 decese (70 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897. Dintre acestea, 974 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.305.309  teste. Dintre acestea, 30.336 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.698 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.638 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 103  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 3 noiembrie.

Pe teritoriul României, 31.674 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.289 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 58.021 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 18 persoane.