Evenimentul Zilei > International > Coreea de Nord caută TURIŞTI. Cum te poţi DISTRA în ţara lui Kim Jung-un, dacă nu eşti ARESTAT
Coreea de Nord caută TURIŞTI. Cum te poţi DISTRA în ţara lui  Kim Jung-un, dacă nu eşti ARESTAT

Coreea de Nord caută TURIŞTI. Cum te poţi DISTRA în ţara lui Kim Jung-un, dacă nu eşti ARESTAT

Între două lansări de rachete sau execuţii publice, autorităţile comuniste din Coreea de Nord şi-au făcut timp pentru a lansa o invitaţie la turism în ţara despotului Kim Jung-un.

Phenianul şi-a lansat un site ca să laude diversitatea turismului în Coreea de Nord, unde se poate face surf, ciclism sau se poate replanta orezul. Site-ul „DPR Korea Tour” (http://tourismdprk.gov.kp/), gestionat de Administraţia turismului naţional, face din ţară o destinaţie ca oricare alta, scrie lalibre.be.

Site-ul propune circuite organizate în diferite regiuni, în funcţie de lungimea sejurului, dar şi de călătoriile tematice pentru vizitatorii care caută o vacanţă diferită. Vizitatorii sunt invitaţi să meargă pe plajele de pe coasta de est, mai ales pe Plaja Majon, unde „surful este popular printre turişti” datorită apei deosebit de curate. Site-ul poate fi consultat în coreeană, engleză, chineză, rusă şi japoneză şi dă şi informaţii practice şi sfaturi pentru deplasarea cu taxiul sau cu autobuzul în Phenian. Totuşi, nu permite rezervarea unei călătorii şi nu dă lista agenţiilor străine care organizează călătorii în Coreea de Nord.

Departamentul de stat american îi descurajează pe cetăţenii săi să călătorească în Coreea de Nord, vorbind despre un „risc mare de arestare şi detenţie pe o perioadă lungă”. Şi multe alte ţări publică avertismente similare.

16 americani au fost arestaţi în Coreea de Nord în ultimii zece ani, inclusiv studentul Otto Warmbier care a primit o pedeapsă lungă pentru că a furat material de propagandă. Trimis în Statele Unite în iunie în comă, el a murit peste câteva zile.
 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: