Evenimentul Zilei > International > Coreea de Nord anunță primul caz de coronavirus din țară
Coreea de Nord anunță primul caz de coronavirus din țară

Coreea de Nord anunță primul caz de coronavirus din țară

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a convocat o ședință de urgență după ce în țară s-a înregistrat  un prim caz suspect de COVID-19, a anunțat duminică dimineață agenția de presă guvernamentală KCNA, informează CNN.

Potrivit CNN, care citează agenția oficialî nord-coreenă(KCNA), persoana infectată ar fi intrat ilegal în țară pe la Kaesong în data de 19 iulie. Este vorba despre un dezertor, care în urmă cu trei ani fugise în Coreea de Sud, iar acum s-a întors, potrivit agenției oficiale nord-coreene, citate de

Pacientului i s-au făcut diverse analize și a fost plasat în carantină împreună cu toți cei cu care intrase recent în contact, mai spun sursa citată.

Kim Jong-un a dat ordin să fie puse în izolare câteva regiuni din jurul orașului Kaesong, iar într-o „zonă relevantă” a fost decretată stare de urgență.

La începutul lunii iulie, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, își expprima satisfacţia pentru „strălucitorul succes” obţinut de ţara sa în lupta împotriva COVID-19, potrivit KCNA,

Este vorba despre „un strălucitor succes obţinut graţie conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului şi a spiritului viu de voluntariat de care fac dovadă toţi cei care urmează ca un singur om ordinele Comitetului Central al partidului”, afirma, pe 5 iulie, Kim Jong Un.

Cu toate acestea, naţiunea trebuie „să rămână în stare de alertă maximă”, în special văzând numeroasele focare noi apărute în „ţările vecine”, avertiza liderul comunist.

„El a repetat în mai multe rânduri că o ridicare grăbită a măsurilor antiepidemice s-ar traduce printr-o criză inimaginabilă şi ireparabilă”, anunța KCNA.

Phenianul nu a raportat pana astăzi  niciun caz de COVID-19, o versiune pe care specialiştii o pun la îndoială, mai ales că virusul a apărut în China vecină de unde s-a răspândit pe toate continentele.

Coreea de Nord a luat măsuri drastice, închizând frontierele şi impunând măsuri de izolare la mii de persoane. Luna trecută, un expert ONU a atras atenţia că închiderea frontierelor va duce la o creştere a insecurităţii alimentare în ţară.

Înainte de apariţia coronavirusului, peste 40% din populaţia nord-coreeană era considerată în insecuritate alimentară, cu numeroase cazuri de subnutriţie.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: