Copil de 15 ani dispărut într-un canal de irigații, la Poarta Albă, Constanța

Copil de 15 ani dispărut într-un canal de irigații, la Poarta Albă, Constanța

Un posibil caz de înec a avut loc în canalul de irigații din comuna Poarta Albă, județul Constanța, cel puțin 20 de scafandri și 10 pompieri de la ISU Dobrogea fiind trimiși pentru căutări la fața locului.

Din primele informații obținute de reprezentanții ISU Dobrogea, trei copii ar fi plecat la scăldat în zona Canalului mic  din Poarta Albă. Doi dintre băieți s-ar fi întors la mal, nu însă și cel de 15 ani. Cei doi copii l-ar fi văzut când s-a dus la apa adâncă și nu a mai ieșit. Papucii lui sunt pe mal.

Este vorba de un canal de irigații de la marginea comunei, recent umplut cu apă de către ANIF. Cum dă căldura, copiii din sat merg să facă baie, deși canalul este periculos, din cauza pompelor care împing apa, creindu-se vârtejuri. În urma apelului la 112, venit la ora 20:20, privind adolescentul, posibil inecat, la fata locului au fost trimiși 23 de scafandri cu șapte autospeciale de scafandri, o autospecială de stingere, o ambarcațiune, un autocamion și 10 subofiteri.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Tragedia se întâmplă după numai câteva ore de când, pe plaja Năvodari a fost găsit trupul neînsuflețit al elevului militar, de 16 ani, de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu  din Craiova. Adolescentul venise cu alți cinci colegi la Școala de vară organizată de MApN la garnizoana Constanța și în urmă cu două zile au intrat în apele agitate ale mării, fiind dat dispărut.