Evenimentul Zilei > Social > Copiii bolnavi nu pot merge la teatru, dar vine teatrul de păpuși la ei
Copiii bolnavi nu pot merge la teatru, dar vine teatrul de păpuși la ei

Copiii bolnavi nu pot merge la teatru, dar vine teatrul de păpuși la ei

Micii pacienți din trei spitale bucureștene vor avea parte, săptămânal, de spectacole de teatru de păpuși și lectură, pentru a li se face spitalizearea mai plăcută.  Este vorba de proiectul ”Dincolo de ziduri”, derulat de Teatrul de păpuşi ”Licurici” al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti şi Asociaţia Taxiul cu Bomboane.

Beneficiarii distracției vor fi copiii internaţi în spitalele ”dr. Victor Gomoiu”, ”Grigore Alexandrescu” şi la Centrul de Recuperare ”Dr. Nicolae Robănescu”.

”Primăria Capitalei, prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti, împreună cu Asociaţia Taxiul cu Bomboane, readuce zâmbetele copiilor internaţi în spitalele bucureştene! În cadrul proiectului ‘Dincolo de ziduri’, Teatrul de păpuşi ‘Licurici’ al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti şi Asociaţia Taxiul cu Bomboane vor susţine reprezentaţii de teatru şi lectură în faţa celui mai pretenţios şi mai sincer public – copiii – începând din 18 februarie, în trei spitale bucureştene.

Astfel, pe parcursul anului, în fiecare zi de marţi, teatrul de păpuşi poposeşte la Spitalul Clinic de Copii Dr. ”Victor Gomoiu”, în fiecare miercuri la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, iar joia la Centrul de Recuperare pentru Copii ”Dr. Nicolae Robănescu””, transmite Primăria Capitalei.

”Licurici” este singurul teatru de păpuşi din cadrul unei biblioteci de interes public. Acesta există de peste 40 de ani. Asociaţia Taxiul cu Bomboane se implică, din 2012, în diverse acţiuni caritabile de notorietate.Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu.

Teatrul pentru copiii internați în spitale nu e un fapt unic. În Secția de chirurgie de la ”Victor Gomoiu”, s-a implementat un model preluat din Franța: copiii merg spre operații la bordul unei mașini electrice de jucărie. Medicii spun că acest lucru îi ajută să fie mai optimiști. Momentan, există o singură astfel de mașinuță, donată de Fundația Inocenți.