Evenimentul Zilei > Actualitate > Constanța. Minor arestat pentru tentativă de omor. Victima, un copil de 14 ani, în comă
Constanța. Minor arestat pentru tentativă de omor. Victima, un copil de 14 ani, în comă

Constanța. Minor arestat pentru tentativă de omor. Victima, un copil de 14 ani, în comă

Minorul de 15 ani, din Mangalia, care în data de 1 februarie a bătut, în urma unui conflict pe o rețea de socializare, un băiat de 14 ani, acesta fiind internat în spital în stare de comă, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Procurorii constănțeni au schimbat astfel încadrarea juridică din vătămare corporală gravă în tentativă de omor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța informează că, luni, 17 februarie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa le-a admis cererea şi a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv faţă de inculpatul minor, din Mangalia, pe o perioadă de 30 de zile. Asta după ce în urmă cu câteva zile, procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor, din infracţiunile de vătămare corporală şi tulburarea ordinea şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în infracţiunile de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Procurorii au cerut și au obținut, astfel, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, faţă de inculpatul S. D. M., în vârstă de 15 de ani. Din probele adunate de anchetatori reiese că ”în data de 1 februraie, la ora 13,30, pe bulevardul 1 Decembrie din Mangalia, pe fondul unor dispute anterioare, inculpatul minor S. D. M., i-a aplicat mai multe lovituri lui I. A. C., producându-i leziuni care i-au pus viaţa victimei în pericol prin hemoragie meningo-cerebrală consecutivă unei fisuri de arteră vertebrală dreaptă, prognostic rezervat”.

Minorul de 15 ani, care practica artele marțiale, i-a aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii ceea ce a făcut ca băiatul să se dezechilibreze şi să cadă. În cădere, agresorul a continuat să-l lovească cu pumnii şi picioare, până când copilul a rămas inconştient la pământ.

Starea minorului bătut cu asemenea violență este extrem de gravă, cu puține șanse de revenire. Părinții victimei au cerut o pedeapsă mai grea pentru agresor. Tribunalul Constanța a dispus, astăzi, arestarea preventivă a autorului, minorul fiind introdus Arestul IPJ Constanța.