Porturile maritime  au fost închise traficului  maritim si  fluvial încă de la ora 7,00, din cauza vântului extrem de puternic. În oraș, ținând cont de faptul că se vor înregistra temperaturi cuprinse între -1 și -3 grade Celsius, care ar favoriza depunerea zăpezii, au fost pregătite 6.500 de tone de material antiderapant și 8 sărătițe care vor acționa pe străzile din municipiu imediat ce va începe să ningă. Utilajele vor împrăștia material antiderapant în special pe poduri, pe străzile care se află în pantă și în intersecții, potrivit reprezentanților primăriei Constanța.

La primele ore ale dimineții, opt sărărițe vor fi poziționate în principalele intersecții din oraș iar un alt utilaj, mai mic, va fi prezent în zona peninsulară, spre Piața Ovidiu.În funcție de evoluția meteo, dacă stratul de zăpadă va depăși 5 cm, se va acționa cu 22 de utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului. Constănțenii sunt rugați să circule cu prudență pentru a evita accidentele rutiere.

În urma atenționării meteorologice, Primăria Constanța a mobilizat pentru intrevenții patru echipe ale Serviciului Spații Verzi, incluzând și alpiniști utilitari, care vor fi pregătiți să intrevină dacă va fi cazul, pentru toaletarea copacilor ori pentru ridicarea celor căzuți. Cinci echipaje ale Poliției Locale și alte două ale Serviciului Igienă Publică vor patrula pe străzile din oraș, în colaborare cu Poliția Rutieră. Primăria face apel la constănțeni ca în perioada codului galben de vânt și ninsoare să nu staționeze autovehiculele în zonele în care există riscul prăbușirii vreunui copac.