Am trăit să o vedem și pe asta: italienii sunt pe cale să mănânce din ce în ce mai multă pizza făcută de americani. Conform dailymail.co.uk, compania americană Domino`s Pizza vrea să îți extindă afacerile în Italia, după ce a avut succes cu cele 28 de magazine deschise până acum. Alessandro Lazzaroni, managerul de origine italiană al francizei americane, a declarat pentru siteul Money.it că vrea să mai deschidă încă 880 de magazine Domino`s până în anul 2030. Compania vrea să se extindă în nordul Italiei, pentru că sudul Italiei este o piață mult mai greu de penetrat.

Magazinele deschise până în prezent se găsesc toate în nordul Italiei, de exemplu în Milano, Bologna sau Torino. Italienii cred că a mânca pizza Domino în Italia, ar trebui să fie considerată o ofensă. Pe siteul lor, compania le promite clienților că le oferă „pizze clasice italiene”, pe lângă produsele americane, cum ar fi celebra „cheeseburger pizza”.

Patrick Doyle, fostul președinte al companiei americane, declara în 2014: „E o mulțime de pizza în Italia, dar nu sunt o mulțime de pizze livrate. Așa că asta poate fi o oportunitate pentru noi.”

Compania cu centrul în Michigan are 16500 de magazine în întreaga lume, dintre care 6000 doar în USA, potrivit Daly Mail.