Condiții mizerabile la centrul de bătrâni neautorizat din Sectorul 6. Primăria a oferit explicații

Condiții mizerabile la centrul de bătrâni neautorizat din Sectorul 6. Primăria a oferit explicații

Polițiștii au deschis dosar penal în cazul centrului de bătrâni neautorizat din sectorul 6. Ancheta a constat că celor 25 de bătrâni internați le erau oferite condiții de viață mizerabile.

Secția 20 Poliție a fost sesizată, marți, de către un bărbat, care a informat că la o adresă din Sectorul 6 funcționează un centru de bătrâni fără autorizație.

Condiții insalubre și alimente expirate

Echipa de control a constatat nerespectarea normelor igienico-sanitare, condiții de cazare improprii, dar și hrana care nu ar respecta normele legale impuse (inclusiv alimente expirate), fapt susceptibil a pune în primejdie viața persoanelor vulnerabile cazate în acest centru.

Controlul a mai observat că unitatea din sectorul 6 nu ar fi respectat prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și H.G. 1010/2004, neexistând o analiză de risc corespunzătoare. Astfel măsurile de securitate constau doar în amplasarea unui sistem TVCI (sistem de supraveghere), necorespunzător din punct de vedere tehnic, comunică Poliţia Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, azilul respectiv nu ar fi avut un punct de lucru declarat și nu ar fi deținut autorizație de funcționare.

Cele 25 de persoane vârstnice vor fi relocate

„În acest caz, se constituie și dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii și vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Pnarchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, adaugă sursa citată.

În prezent bătrânii, majoritatea nedeplasabili, sunt evaluaţi medical. Două femei au fost deja transportate la Spitalul Elias. Cele 25 de persoane găsite în acest centru se află în proces de evaluare medicală de către medici şi asistenţi medicali din cadrul UPU-SMURD Bucureşti, urmând a fi relocate în spaţii de cazare adecvate.

Surse citate de Hotnews precizează că este vorba despre 6 bărbaţi şi 19 femei, majoritatea nedeplasabili. Poliţia Capitalei a anunțat că, în acest caz, se constituie dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii şi vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a subliniat că centrul este unul privat, clandestin, Primăria de sector neavând nicio atribuție de certificare sau control.