Comuniştii, favoriţi la legislative

Comuniştii, favoriţi la legislative

Comuniştii moldoveni au mari şanse să îşi conserve majoritatea în Parlamentul de la Chişinău în urma scrutinului legislativ de duminică, în pofida condiţiilor economice vitrege care persistă de mai mulţi ani.

Explicaţia succesului probabil constă în faptul că partidele de opoziţie se lovesc de numeroase obstacole în încercarea lor de a-şi promova agenda electorală prin intermediul presei moldoveneşti, scrie AFP, care citează analişti politici locali. Cu 36,2 la sută din intenţiile de vot, potrivit unui sondaj recent, Partidul Comunist Moldovenesc conduce detaşat grupul formaţiunilor înscrise în cursa electorală. Urmează, la o diferenţă semnificativă, Partidul Liberal-Democrat, cre ditat cu 8,3 procente din intenţiile de vot, Partidul Liberal, cu 8,2 la sută din preferinţele alegătorilor, şi Alianţa Moldova Noastră, care se bucură de sprijinul a 5,4 procente din electorat.

Campania electorală este marcată de diverse incidente, dintre care unele hilare. Astfel, în ultimele zile, studenţii moldoveni au fost avertizaţi, printr-un SMS scris în limbile rusă şi română, să ascundă paşapoartele bunicilor, informează portalul Unimedia. Majoritatea cetăţenilor în vârstă din Republica Moldova votează cu Partidul Comunist, iar actul cu care se legitimează bătrânii sunt vechile paşapoarte sovietice.

Ne puteți urmări și pe Google News