”Nici n-am avut timp să mâncăm. Astăzi suntem ok”, a transmis, ieri seara, alpinistul din Timișoara. El comunică prin SMS cu cei din țară.  Ieri a fost o zi friguroasă și cu vânt, temperatură ajungând la a€“ 10 grade la bază muntelui. Alpiniștii au fost obosiți din cauza drumului, a temperaturii scăzute și a dificultății instalării taberei în condiții de vânt, așa că până să ajungă în tabără s-au mai luptat și cu durerea de cap.  ”Nici n-am avut timp să mâncăm. Dar astăzi sîntem ok, ne-a trecut și durerea de cap”, a transmis Horia astăzi, prin SMS. Echipa va instală corzile și va avansa pe munte în zilele următoare”, relatează PR-ul expediției.
Alpiniștii Horia Colibasanu (România) și Peter Hamor (Slovacia) au ajuns pe 13 aprilie, în tabără de bază a muntelui Shisha Pangma din Himalaya, Tibet. Ei se află astfel la  8.027m înălțime, și încep exercițiile pentru aclimatizare.
Horia Colibasanu este singurul român care a reușit ascensiunea vârfurilor Annnapurna, K2 și Dhaulagiri, toate de peste 8.000 de metri, incluse în Top 5 vârfuri mortale din lume. Toate ascensiunile sale au fost realizate fără oxigen suplimentar și fără ghizi (șerpași). În total, Horia a adus cinci premiere României.