S-a întâmplat la 13.12.2009, după ce Traian Băsescu se impunea în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale în faţa lui Mircea Geoană şi câştiga al doilea mandat la Cotroceni. Rolul principal în cele declarate de Victor Ciutacu îl are Florian Coldea, numit prim-adjunct al directorului SRI la 27 iulie 2005, după recuperarea jurnaliştilor răpiţi în Irak. 

„Era primul meci jucat acasă după ce a câştigat Băsescu al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 (n.r. – Dinamo – FC Vaslui, scor 1-1, meci jucat la 13.12.2009). Era atmosfera pe care cred că o ţineţi minte foarte bine: erau două tabere, una pro Băsescu, alta împotriva lui, cu scandalul cu lovitul copilului, cu toată povestea aia din campania urâtă, cu Vîntu, cu Patriciu, cu Voiculescu… Băsescu se lupta cu mogulii, iar eu fiind la Antena 3 şi fiind cei mai vehemenţi împotriva lui, evident că nu aveam cum să fiu simpatic nici pentru el, nici pentru susţinătorii lui.

Stăteam într-una dintre cele două loje ale stadionului Dinamo. Sunt dinamovist şi mă cunoşteam cu mulţi dintre acţionarii lui Dinamo de la vremea respectivă, care acum sunt prin puşcărie sau sunt pe cale să iasă… Mă ştiam cu Borcea, cu fraţii Becali, cu Turcu, Dumnezeu să-l odihnească. De obicei mă mai invitau pe la meciuri să stau cu ei la lojă, şi eram cu copilul meu, care acum are 20 de ani.

Galeria lui Dinamo nu stă la tribuna I, stă ori la peluza Cătălin Hîldan, ori la tribuna a II-a. Toată prima repriză, un comando, o gaşcă mare din galerie, a stat numai în faţa tribunei I, numai cu faţa la noi şi m-a înjurat în continuu. M-a înjurat de Băsescu… Expresiile nu pot fi reproduse: „v-a dat m**e Băsescu”, „s-a p***t Băsescu  pe voi”, scandări de galerie cu vederi politice. Martor a fost Dumitru Dragomir, care a văzut totul. Mitică şi chiar doi politicieni înalţi ai acestei ţări (n.r. – miniştri PNL, conform completărilor făcute de Victor Ciutacu) se uitau stupefiaţi cum nimeni nu îl înjura pe Dragomir, ci mă înjurau pe mine. Eram cu băiatul meu şi vă daţi seama că nu era o situaţie foarte plăcută. Nici nu sunt foarte sperios, nu au început să înjure şi gata, am tăiat-o de pe stadion… Am stat şi am văzut ce se putea vedea în atmosfera respectivă. Au înjurat continuu, m-au ameninţat continuu, iar la un moment dat, unul dintre acţionarii lui Dinamo mi-a oferit posibilitatea să plec de acolo cu o maşină… Mi-a spus că este gazdă şi că se simte prost pentru cele întâmplate şi că nu are ce să le facă… I-am spus că nu este cazul, că nu o să plec din faţa unor derbedei care stau şi mă înjură.

La pauză, spre începutul reprizei a doua nu m-a mai înjurat absolut nimeni. În schimb, toată repriza a doua s-au reluat scandările obişnuite cu Mitică la puşcărie. Au uitat de mine, au uitat de alegeri şi s-au ocupat de Mitică. Era perioada în care Mitică făcuse legea aia cu Jandarmeria împotriva galeriilor, să-i poată evacua… Faimoasa lege. Când s-a terminat meciul, oficialul lui Dinamo a revenit şi a insistat să plec cu o maşină, să aibă el conştiinţa împăcată că nu păţim nimic eu şi copilul meu. Am ajuns acasă, nu s-a întâmplat nimic şi ori în seara aia, ori la o seară după, parcă, m-a sunat domnul general Coldea.

Era un personaj cu care la vremea respectivă aveam dialog, nu vreo prietenie sau colaborare. Am mai povestit că l-am cunoscut pe Coldea, s-a întâmplat să ajung şi la faimoasa vilă K 2, unde au început dezvăluirile lui Ghiţă… Relaţiile dintre noi n-au fost nicodată nici strânse, nici încordate, au fost neutre. La un moment dat, relaţia s-a terminat lin. În perioada aia mai vorbeam, „la mulţi ani” de ziua mea, poveşti din astea de corporatism SRI…

Şi m-a sunat… Eu am fost deosebit de surprins… Era imediat după alegeri… Mi-a spus:

– Am văzut că ai avut probleme la Dinamo, la meci.

– Poftim?

– Da, nu te-au înjurat ăia?

– Ba da, dar de unde ştiţi? S-a dat ceva la televizor sau care e problema?…

– Ai, bă, avem şi noi oamenii noştri acolo, doar n-o să-i laşi pe ăia acolo de capul lor. Cumva trebuie controlaţi…

– Da, am fost înjurat, familia la fel, copilul la fel… Important este că nu s-a întâmplat nimic şi asta mă face să mă gândesc dacă mai calc vreodată pe stadionul Dinamo?…

Şi foarte misterios, mi-a zis replica aia: „Ţi-a plăcut cum au tăcut?” S-a făcut referire la modul în care am receptat tăcerea subită a galeriei de la Dinamo. Atunci am început să râd. I-am zis:

– Să înţeleg că ţi se datorează povestea asta?

– Bă, nu mai zice, îţi dai seama, m-au sunat şi mi-au spus ce se întâmplă acolo şi i-am potolit.  

– Dar cine te-a sunat?

– Ei, nu insista, ţi-am spus că avem şi noi oamenii noştri acolo.

I-am mulţumit politicios pentru ce a făcut, dacă a făcut, şi am dedus că galeriile de fotbal din România sau cel puţin galeria lui Dinamo este controlată direct de SRI. Atâta timp cât un ditamai grupul stă o repriză întreagă să înjure un om şi la un moment dat, la un semn, la un telefon, la ce vreţi dumneavoastră, pleacă şi uită de existenţa mea, ce păcatele mele pot să-mi închipui? Şi când omul te sună după?… De atunci n-am mai avut nicio problemă cu galerie lui Dinamo şi am mai fost la meciuri. Nu mă apuc acum să mă dau victimă. Niciodată nu s-a mai întâmplat nimic. De ce aveau motive să mă înjure pe mine, eu fiind dinamovist notoriu, în afara motivelor politice?

Dacă era patima atât de mare, ar fi trebuit să mă înjure tot meciul… Se pare că a avut cine să-i potolească. Nu spun că au fost trimişi oameni să-i potolească, pentru că nu am nicio probă. Acum e o modă, toată lumea să dea în Coldea… Am făcut-o eu cât a fost în funcţie, de nu s-a ridicat de jos. Concluzionez că oprirea subită a agresiunii lor a avut o legătură cu el, cu oamenii lui…

Ulterior, am mai avut bănuielile pe care le-a avut toată lumea despre galeriile de fotbal implicate în protestele de stradă care s-au transformat în violenţe de stradă… Ulterior acum (n.r. – protestele izbucnite la începutul anului, pe fondul OUG 13), cu tinerii frumoşi şi liberi, când, dacă îmi aduc bine aminte, prima seară a protestelor de la Piaţa Victoriei a fost viciată de apariţia unei facţiuni a galeriei lui Dinamo, dacă nu mă înşel… Din informaţiile pe care le am, toate galeriile mari care contează sunt cel puţin infiltrate de agenţi ai serviciilor secrete şi mi se pare şi normal să fie aşa, să ai un control dacă apucă ăştia să facă nu ştiu ce nenorociri”, a spus Victor Ciutacu pentru evz.ro

În ianuarie 2017, SRI a fost zguduit de un scandal de proporții, care a dus la trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI. Decizia  a venit în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță, dispărut din luna decembrie a anului trecut. Într-o înregistrare difuzată de România TV, Ghiță a afirmat că a petrecut mai multe vacanțe în străinătate cu familia Coldea, și că generalul  s-a folosit de facturi false pentru a demonstra că și-a plătit singur sejururile.

Ghiță a spus că Florian Coldea a mai fost cercetat într-o comisie și s-a apărat cu facturi false: „Coldea a fost chemat la o comisie internă a SRI. M-a rugat să îl ajut, să îi dau documente de la vacanțe. L-am ajutat cu banii pentru vacanțe şi nu am văzut asta ca pe ceva rău sau anormal. Eu am plătit multe din acele vacanțe şi documentele erau la mine”. Ghiță a dat amănunte despre cum au fost făcute documentele de călătorie false: „L-am rugat pe un prieten să mă ajute cu facturi şi chitanțe de la unele agenții de turism. Vestea proastă e că nu am putut să îi fac rost de documente lui Coldea de acum doi ani, patru ani. E foarte uşor de dovedit că documentele prezentate de Coldea sunt false”.